Maandag ochtend in Schiedam

Omdat het weer maandag is weer een nieuwe dag in mijn fotografie project “Ga is wat doen”.. Vandaag ben ik naar Schiedam gereden omdat ik altijd vanaf de snelweg vlak voor dat ik de Benelux tunnel in rijd dingen zie die ik interessant vind.Nou dat was snel van een koude kermis thuis daar was niets te beleven het zijn allemaal vieze oude panden met hoge hekken en soms ook helemaal geblindeerd en bij de schepen en booreilanden kun je niet komen, behalve als je het terrein oprijdt.

Daarna naar de oude binnenstad gereden dat was wel een leuke bezienswaardigheid en lekker rustig daar. Ik denk dat alle grachten te maken hebben met de oude jenever fabrieken. Wel grappig al die ophaal bruggen Er zijn daar wel een hoop winkelpanden waar woningen van gemaakt zijn en voor zover ik naar binnen kon kijken was het wel allemaal prachtig mooi in die huizen. De lees of boekwinkel naast de bibliotheek is ook een soort woning maar het leek wel of dit een soort van museum is met een woning eraan vast. Ook leuk een museum winkel met de aam Co.op ik denk met een knipoog naar de Coop. Maar alles was dicht en er staan best een hoop gebouwen staan in de steigers.

Het was het bezoekje wel waard. Morgen weer een ander iets opzoeken om vast te leggen. Ik heb er zin in.

Wel jammer ik was ook nog even naar Scheveningen gereden om kite surfers te fotograferen is helaas mijn lens van auto focus afgegaan en was toen ik erachter kwam ook mijn geheugenkaart vol. Zo jammer maar ja volgende keer beter.

Waardering: 2 uit 5.