Linqie is geboren

Een nare update kleine Linqie is op 8 april in de ochtend dood gegaan gewoon omdat hij te groot en te stek was maar te vroeg geboren is … Kon hij denk ik de boze wereld nog niet aan.

Ik laat verder dit bericht staan….

We hebben lekker rustig aan een beetje zitten babbelen over het hondje en hoe en wat. We hebben besloten dat we alles nieuw kopen en er niet de lucht van een ander hondje aanzit. Ik zie dat er in Austerlitz een door Napoleon gebouwde Piramide is maar ik ga er voor nu maar niet eens kijken. Het zal ook wel afgesloten zijn.

Om een uurtje of twee zijn we richting de bloemenkiosk bij het Leyenburg of Haga ziekenhuis gereden om een bos bloemen te kopen voor de trotse ouders van ons kleine nieuwe hondje helemaal in Austerlitz.

Onderweg is het weer een stilte van jawelste er zit werkelijk bijna niemand op de weg. Ik blijf het uniek vinden en dan ook nog is een maximum snelheid van 100km/u het is echt een genot om te rijden. Heel apart. Wat wel opvalt net voorbij Utrecht richting Zeist wordt het wel wat drukker. Ik denk toch dat mensen wel even rondom de Utrechtse heuvelrug even willen luchten.

Eenmaal aangekomen in het prachtige Austerlitz licht daar de trotse moeder in haar mandje met de drie kleine hulpeloze hondjes aan heer buik. Het is een vertederend maar het blijkt ook dat er wat stress is bij de trotse moeder, die is net als bij de vorige bevalling kaal aan het worden. De kleintjes vallen ook af in plaats van dat ze zwaarder worden. Maar het ziet er verder allemaal wel goed uit. Het lijkt mij dat die mini hondjes wel wat groot zijn in verhouding met de moeder en dat ze daardoor wat te vroeg geboren zijn en dat de melk nog niet helemaal op gang is.

We hebben de eerst geboren pup uitgezocht omdat die zo leuk helemaal zwart-wit is. Hij is zo leuk en valt gewoon op m’n hand in slaap zo lief. Lekker een paar foto’s gemaakt van m’n nieuwe vriend en nog een bakkie genomen.

De mensen waar het puppie nestje is hebben het allemaal wel onder controle. Ze hebben al direct melk gehaald om eventueel de puppies bij te voeren als dat nodig mocht zijn. Dat is wel een toestand als die beestjes bijgevoer moeten worden moet dat iedere twee uur ook midden in de nacht. Pff petje af.

We zijn weer op tijd teruggereden en het valt echt op dat het in het westen van het land een stuk rustiger is. Op de N211 staat aan de overkant een hele hoop politie met een paak knakkers met handboeien om. Het blijkt later op Regio 15 dat er een schietpartij is geweest in het Zonneoord.

We zitten wel op een soort van wolkje met het vooruitzicht van dit hondje, het is echt heel erg leuk. Ik hoop dat het allemaal goed gaat met de melkvoorziening van de moeder.

Waardering: 4 uit 5.