Liesbeth en Karla met pensioen

Aan alle goede dingen komt een einde. Zo ook de meer dan 40 jarige carrière van Liesbeth. Zij heeft 40 jaar bij de belastingdienst gewerkt. Voor Karla geldt hetzelfde maar die heeft slechts 25 jaar daar geweekt. Iets waarvan ik eigenlijk zeker weet dat ik dit niet ga halen of de belastingdienst moet besluiten dat je moet blijven werken tot je er dood bij neer valt. maar zoals het er nu naar uitziet is dit niet zo.

Het etentje voor dit afscheid werd gehouden in het Restaurant “het Spinnewiel” letop zonder N dit is nog van voor het groen boekje. Het Spinnewiel daar heeft mijn vader vroeger gewerkt. Ik weet niet precies wanneer maar ik heb er een active herinnering aan dat ik hem samen met mijn moeder ging ophalen. Ik stond heel even met de eigenaar te praten en dit was de kleinzoon van de oorspronkelijke eigenaar. Grappig,

Het is een restaurant waar allemaal oude herinneringen hangen, oude radio’s een muziekinstrumenten lege flessen en allerlei andere gekke en leuke dingen. Je raakt niet uitgekeken daarbinnen. Om te fotograferen is het niet helemaal ideaal dat weet ik wel maar samen en Photoshop kom je een heel eind. Het vluchtweg aanduiding bordje boven de toiletten vind ik briljant. Maar dat is meer door mijn werk.

Voor het etentje lopen langzaam de mensen binnen. Net als de vorige keer op het Jubileum. Ik zie zelfs al bekende gezichten en ik word ook herkend. Leuk dan weet je wel dat je het niet voor niets doet. Er komt een man binnen en dit moet ik wel melden die in de stromede regen op de fiets uit Leiden kwam. Ik heb hier echt heel diep respect voor. Wat was die man nat echt daar hielp geen regenpak tegen die bui van deze middag.

Het is een heel gezellig en ontspannen gebeuren. De mensen zitten gezellig te praten met elkaar. Er wordt voor de beide pensionarissen nog een mooi lied gezongen in de melodie van Berend botje ging uit varen. Als ik me niet vergis was er ook vrij snel een bier versie gedicht aan de tafel van de vijf wijze mannen. Het eten is prima en de bediening van het Spinnewiel is echt super vriendelijk.

De beide dames worden door hun collega’s nog extra in het zonnetje gezet en overladen met cadeaus. Liesbeth wordt daar geloof ik wel een beetje emotioneel van. Ze houd ook nog een korte dank je wel toespraak. En iedereen krijgt een presentje mee naar huis. Na het dessert is het allemaal snel afgelopen en nemen de collega’s afscheid van elkaar.

Kortom een gezellige avond, lekker gegeten en allemaal leuke dingetjes bekijken.