Lekker weg op bevrijdingsdag

Toch raar is het Bevrijdingsdag en dan moet je binnen zitten da’s een beetje raar en dat doen we dus ook niet. Ik voelde me zo bevrijd toen ik vanmorgen wakker werd. We hebben onze stoute schoenen aan getrokken en natuurlijk een broek en een hemt en zijn op deze o zo zonnige dag lekker door de provincie Zeeland gaan rijden.

In middels vind ik het rond rijden zonder een rooie koei in m’n omgeving wel erg fijn. Ik kan zelf bepalen waar ik heen ga en niet zullen we wat ik wil doen. Het is allemaal een stuk rustiger en prettiger voor mij. Het lijkt wel of ik zelf mag beslissen en o zo grappig als ik een rode koe langs de weg zie staan, dan moet ik gewoon lachen.

We zijn via Hellevoetsluis via de Nxx wegen en zoveel mogelijk over rustige wegen waar je kunt stoppen langs de Noodzeekant van Zeeland gereden. Onze eerste stop was bij een bos waar ook een meer is en tot mijn grote verbazen zat het daar helemaal vol met lepelaar vogels. Die had ik dus nog nooit gezien volgens mij. En omdat het nog vroeg was was het ook enorm rustig in dit natuur gebied. Lekker even wat foto’s van die Lepelaars staan maken.

Toen we terug liepen was het al beduidend drukker op de parkeerplaats. Er kwam iemand aangelopen met een camera en een Lens van totaal misschien wel € 15.000,00, hij vroeg zitten ze er nog? ik zei ik was bloemetjes fotograferen ;-). Maar die vogels bouwen daar hun nesten op dit moment dus die zitten er nog wel een tijdje.

We hebben wandelend door de duinen ons boterhammetje opgegeten, alle Sushi tenten zijn nog steeds dicht. Maar gewoon een broodje van Marja is ook lekker. Ze neemt zelfs mijn verslaving de Yilz saus mee, maar die was vandaag niet nodig… ik kon wel even zonder.

We zijn rustig aan door gereden richting Renesse normaal Mega druk maar nu bijna verlaten. Toen we het strand op liepen was het zo eng stil, je ziet gewoon dat het hier is! maar er is niets! zo raar. Ook langs de wegen en dijken, mega veel parkeer plaats echt zo raar. Maar goed gelukkig waren er echt heel ver op zee nog een kudde Kite surfers te flitsen dus dat was wel weer leuk.

We zijn via het Grevelingen meer, waar even een ingelaste sanitaire stop in de natuur is ingelast via de binnendoor wegen weer richting huis gereden. Op 1 mongool in een Opel Corsa na was het allemaal prima te doen weer. Ik sta er nog steeds verbaast van dat ik geen vliegtuigstrepen meer in de lucht zie… ik geloof nooit dat ik ooit nog zoiets ga meemaken.. Oja iets met een vulkaan een paar jaar geleden.

Het was een heerlijk dagje en schitterend weer alleen langs het water was het frisser maar ach ik ben wat dat betreft een bikkel en Marja een bikkelientje die bijna werd opgepeuzeld door een mega grote mossel….

Wordt vervolgd morgen weer lekker foto’s maken.

Waardering: 4 uit 5.