Lekker op visite bij m’n Vriend

Op naar Meerkerk aan de Broekseweg. Ik merk wel dat het langzaam wat drukker op de weg wordt, tenminste tot aan de Hornbach want ook daar mag je in de rij staan. Allen heeft de Hornbach weer geen bonnetjes maar weer wel een heel groot parkeer terrein. Daar kun je lekker lang en ver in de rij staan. Bij het martel werktuig centrum Fit For Free is het echt heel erg stil… een beetje een Urbexpand is het aan het worden de R is al half van de gevel gevallen. De rest van de rit is als zoals in de afgelopen crisistijd heerlijk rustig en alles rijdt lekker door.

Eenmaal aangekomen in Meerkerk hebber Geurie en Ruud van hun caravan een fort voor hondjes gemaakt, een soort van hekjes allemaal uitgeklapt in het gras en het is hond veilig en vooral puppy vriendelijk. De drie hondjes Lady, Tanja en Binkie lopen vrolijk te blaffen als we aankomen en vinden het geloof ik wel reuze gezellig. Knuffelen mag je mensen niet dan maar de leuke hondjes.

Als we zitten komen de puppie hondjes tevoorschijn. Het vrouwtje de zus van Vriend heeft nu ook een naam gekregen met een baasje erbij. Het vrouwtje heet Pinkie wel een leuke naam vooral omdat Lady en Binkie de ouders zijn en de helaas overleden Linqie had een mooi stel namen geweest., Maar onze kanjer heet Vriend.

Vriend is een beetje moe, die heeft al enorm met z’n zus lopen stoeien en ligt bij Marja op schoot heerlijk te gapen en wil niets liever dan tegen Marja aan kruipen. Zo lief, zo leuk, zo teer en kijkt alsof hij alles al weet. Vriend gaat lekker tegen de boezem van Marja liggen en kijkt alsof hij zijn zaakjes voor elkaar heeft.

Moeder Lady houdt continu een oogje in het zeil of alles wel goed gaat met haar kroost. Het gaat ook allemaal helemaal goed. Kleine Vriend vind het prima. Als Marja hem roept komt hij naar haar toe gewaggeld en gaat hij liggen. Hij luistert best al naar zijn naam enne kijk uit z’n tanden komen ook door. Dus nog even en hij kan de hele wereld aan.

Vriendje moest lekker naar z’n mand lekker dutten met z’n zus Pinkie. Marja heeft nog een T-shirtje van haar meegenomen voor een luchtje. Vriend ging er direct op liggen en dat vond ik wel heel erg teder en leuk. Misschien werkt dit echt en krijgen ze nu al een band.

Op ons gemak via de 4 cent per liter goedkopere benzine pomp weer naar huis gereden. Het was weer een walhalla op de weg heerlijk rustige weinig gekken op de weg wel wat motoren met een hoop herrie in tunnels. Op een gegeven moment werden er om weet ik wat voor reden twee banen rood gekruist. Dus weg wezen daar en totaal geen file. Normaal staat het gelijk stil maar nu niet.

Toen we thuiskwamen werden we hoogst persoonlijk en zeer uitvoerig door onze kattenkinderen Asterix en Obelix flink besnuffeld. Ze zijn nu wel op de hoogte dat er ene Puppie komt.

Waardering: 4.5 uit 5.