Lekker hollen en dollen in het bos

Toen ik vanmiddag rustig op de terugweg uit mijn werk naar huis liep dacht ik: “Het is ook warm voor dat hondje om hem hier uit te laten” dus heb ik besloten om Vriend! even een Quick rondje te laten maken en hebben we gelijk onze huiswerk oefening van Het Hogere Haagse Kleine Hondjes School Voor Lieve Puppies, kortweg het HHKHSVLP even gedaan en dat ging best goed. De uitlooplijn rolde niet uit. En langs een heel goot stuk van de flat heeft hij het volgehouden. IK heb gelijk een koekje in z’n snuit gestopt en dat was buiten een hele verrassing. Omdat we een kort rondje maakten waar dan wel een grote plas en ongeveer veertig kleine plasjes van gekomen zijn we via de parkeergarage naar binnen gelopen.

Vriend! vind de parkeergarage niet leuk maar toen hij de auto zag leek het net of hij blij keek. Ik heb hem in zijn bench voor in de auto gestopt en we zijn met prio 1 richting Meer en Bos gereden. Waarom Meer en Bos, daar is een sloot waar bijna nooit blauwe alg inzit omdat dit volgens mij een stuk van de Haagse beek is.

Eenmaal aangekomen bij de donkere wouden van de Laan van Meerdervoort haal ik Vriend! uit zijn bench en zet hem op het wandelpad in het bos op de grond. Eerst is hij wat terughoudend maar al snel merkt hij dat dit een soort honden walhalla is en hij vergeet al zijn cursussen en aanstaande diploma en gaat als een wild truffelzwijntje door de bodem van het bos op zoek naar, ik denk een stok of zo.

Vriend! maakt al heel snel nieuwe honden vrienden en vindt het heerlijk al die aandacht van de baasjes van zijn nieuwe vrienden. We komen een mevrouw in een rolstoel tegen met ik denk haar dochter erachter. Die mevrouw in de rolstoel is vandaag pas voor het eerst weer buiten sinds 20 maart door de corona shit. De mevrouw is best wel erg ziek en haar dochter zegt dat ze hondjes erg leuk vind en of Vriend! even op haar schoot mocht zitten. Natuurlijk. Vriend! vind het leuk en de mevrouw ook. Na een praatje zijn we doorgelopen er moet nog gezwommen worden.

Het hele bos loop je in ongeveer een half uur doorheen. Met Vriend! is slechts één pad al een uur. Wat een aandacht voor mijn grote Vriend! hij vindt het geweldig en raakt best een beetje van de kook. Maar na een rustig stukje pad gaat het prima. We komen bij de sloot die ik voor ogen had, daar was even niemand dus Vriend! kon rustig zijn eerste duik in het Haagse slootwater nemen. Dit ging prima en een beetje stokken gooien erbij was ook helemaal leuk. Hij staat zich uit te schudden als een Sint-Bernard maar alleen zijn voeten en benen zijn maar nat. Vriend! besluit dat je jezelf prima kan afdrogen in het zand onder een bankje. Hij zag er niet meer uit.

Nadat wel nog even wat zitten te dollen komen er totaal drie grote honden aangelopen en dit was zichtbaar teveel voor hem. Met één hond kan hij prima overweg maar drie is wat veel. Ik ben ook maar weggelopen met hem. Wel lopen weer het zelfde bospad af richting de auto en zijn na nog wat opstoppingen van nieuwe vrienden en allemaal aardige baasjes van de nieuwe vrienden van Vriend! teruggelopen. Totaal zijn we bijna twee uur weg geweest en Vriend! is moe.

Toen we thuis kwamen hebben we nog even met een lekker koekje de commando’s zit en af geprobeerd. Zit lukt maar als je dan geen koekje voor hem hebt hapt hij in je vingers… misschien wel logisch. Ik heb hem bij wijze van uitzondering eerst eten gegeven voordat ik ging eten omdat hij dan weer wat rustiger kon worden. Na het eten sjokt hij naar zijn mand en pakt een sok van mij die nog op de grond lag en is gaan slapen.

Waardering: 5 uit 5.