Land Art Delft of LAD

Buiten is koud en geur het is slechts 33 graden. Alle stranden zijn overvol met de afstand die je moet aanhouden. Dus daar kun je niet heen, de gehele kust is afgesloten voor nieuwe bezoekers. Het is echt warm buiten maar je moet toch wat doen. Op Facebook had ik al een paar keer een soort Delftsblauw kunstwerk voorbij zien komen en natuurlijk als je over de A13 richting Rotterdam rijdt staat daar steevast een oude kever op zijn kont tussen een ijzeren stellage.

Omdat er echt niets te beginnen is en ik toch wel even lekker naar buiten wil gaan we richting Delft, de Rotterdamseweg 205. Helaas voor Vriend! is het vandaag beter dat hij lekker thuis blijft het is echt te heet voor dit beestje met die dikke jas. Vriend! is het er niet mee eens maar dat is zijn probleem. We rijden binnendoor naar de Rotterdamse weg. Onderweg kom je dan langs het terrein van de Technische Universiteit en daar staat de nucleaire afdeling netjes in de stijgers.

We komen na nog een bochtje naar links aan op de Roterdamseweg 205 en ik wil het terrein op rijden maar daar staat een begrafenis stoet klaar die denken voorrang te hebben. Oké het waren ongeveer dertig auto’s dus ik ben de discussie maar niet aangegaan. Ik heb even stil gestaan op het fietspad. Nadat die hele stoet voorbij was kon ik eindelijk uit onze lekker gekoelde auto stappen om de zinderende hitte in te stappen.

Het ziet er allemaal er mooi en verzorgd uit. We lopen gewoon het terrein op en zien daar gelijk al van die roestige hekwerken staan met betonnen mensen beeldjes erin. We lopen er lekker rond en flitsen er lustig op los. Het zijn allemaal van die kunstwerken die je moet snappen. Ik zie nog een QR code staan en scan deze en ik kom direct op de site van land art maar verder geen info. We lopen richting het overdekte centrum van het terrein maar ik had even geen zin om binnen te gaan lopen, het is te heet buiten. Maar ook daar staan leuke kunstwerken.

We willen graag die kever even bekijken, maar via deze weg komen we er niet. Er staat een soort beeldje zo als onze oude buurvrouw Roza deze graag maakt. Een dikke dame in zwart wit. Heel erg leuk. We lopen ook nog langs een stel waterlelies dat is altijd wel apart om in het water te zien groeien. Ik moet dan altijd denken dat ik heel, echt heel lang geleden bij mijn tante logeerde en die woonde vlak bij het gemeente museum in Den Haag en dat ik uit de vijver van het gemeente museum ineens een waterlelie trok. Ik geloof dat mijn tante zich nu nog dood schaamt voor mij.

We lopen ondertussen terug richting de auto daar is de route naar de grote beelden. Totaal is het best een groot terrein. Als we bij de auto zijn kunnen we de polder inlopen en naar de andere beelden gaan kijken. In het begin staat een roestig metalen skelet en daarin hangen boomstammen. ik loop dat metalen skelet in en zie op de boomstammen lekkers staan Als je erop slaat maakt de stam een toon, erg leuk en op de letters een andere toon.

Wat mij op valt is hoe groot al die kunstwerken zijn. We stoppen nog even bij iets wat er uitziet als een grafzerk. en kunnen lekker even in de schaduw lopen daar. Het is echt zinderend heet inmiddels. Ik had ook al op de zonnen klokken gezien dat het twaalf uur was, de heetste tijd van de dag maar op mijn horloge was het over enen en natuurlijk denk ik als het zomertijd is dat ook de zon vooruit gaat.. nee dus.

We komen langzaam bij de op zijn kont staande VW kever. Een leuk beeld wat jaren langs de A13 heeft gestaan maar wat plaats heeft moeten maken voor het Delftsblauw. Ik vond de kever grappig. Ik zag het interieur en dacht grappig als je een auto van nu ziet, dit is volgens mij echt spartaans autorijden. Ik denk ook nog even kort dat mijn vader en moeder ook zo’n ding hebben gehad. En dat is echt geweest toen de dinosauriërs net vertrokken waren.

Vanaf de kever zie je echt een Jezus eind verder dat blauwe ding staan. Langs de A13. Het is gewoon met 33 graden en in de zon over een grasveld een eind lopen. We sjokken rustig verder en zijn het er helemaal mee eens dat het inderdaad beter is dat Vriend! gewoon lekker in zijn kippenren ligt te dutten. We komen langzaam dichterbij en grrrrr er staan weer een mensen bij dat ding. Niemand gezien de hele tijd en nu ja hoor twee fietsers.

In de tijd dat we naar dat blauwe kunstwerk lopen gaan de fietsers er snel vandoor. Wel apart het is tering heet en dat wijf had een vest aan.. zal wel vanwege de snelheid geweest zijn waarmee ze fietst of zo ik had het warm en zij niet. Het kunstwerk is echt heel indrukwekkend en is schat dat het ongeveer twintig meter hoog is. We hebben er lekker foto’s van gemaakt en zijn erna weer heel maar dan ook heel kalm weer richting de auto gelopen.

Onderweg naar de auto kwamen we nog langs een soort bomen hut waar we even boven in konden kijken en een overzicht hadden van boven naar de kever en het porselein. En binnen stond een man met zijn bijenkorf te spelen, de honing droop eraf. Erg leuk om ook is te zien. Maar het werd wel steeds warmer. Gelukkig stond de auto in de schaduw en konden we met de airco op ijspegel weer richting huis rijden.

Thuis kwam Vriend! helemaal blij o pons afgelopen en Marja heeft hem een visje gegeven voor zijn alleen zijn. Thuis zit ik mijn foto’s te bekijken en te bewerken en ik lees ineens op een foto van een bord dat je met blue tooth verbinding kan maken met de beelden. Ik weet nu zeker dat ik nog een keer terug ga, dit was al leuk maar dan is het super leuk. Vriend! mee als het wat koeler is.

Een aanrader.