Koningsdag in Loosduinen

Het is weer uitbundig Koningsdag, ook in Loosduinen natuurlijk. De vrijmarkten breek je je benen over en natuurlijk ook over de koopjes jagers die totaal niet letten op wat anderen doen of waar anderen lopen. En Ondanks de Ramadan is het met de Ramadanezen best druk en er lopen er ook best een paar wat te eten. Koningsdag in Loosduinen is voor Loosduinen een geslaagde dag. Alle winkels op de Albert Hein en dat soort winkels waren dicht des te meer ruimte er is voor de vrijmarkt verkopers.

Lekker een dagje vrij midden in de week op woensdag op koningsdag. Wel een mooie oefening om als je met vervroegd, deeltijd of weet ik wat voor pensioen gaat om is te kijken of woensdag een mooie dag is om mee te beginnen of dat het vrijdag of maandag wordt. Die maandag lijkt me sowieso niets maar aan de andere kant woensdag vrij en dan twee maal twee dagen werken ach..

We zijn lekker door de Loosduinse hoofdstraat gewandeld en over het Loosduinseplein of hoe het ook heet. We hadden ‘s morgens Quinty en Lorenzo al op Facebook gezien met haar kraampje. De kraam was heel inventief gebouwd met verhuisdozen en een steigerplank. Zelf Paul had dit niet door. Kleinde Vriend!je wads helemaal blij dat hij Joy en haar vader tegen kwam. Het is ook net of hij ze echt kent. Jammer voor Vriend! dat Jopie de berner sennen er niet bij was.

Ik kan me voorstellen dat je dit leuk vindt om te doem maar ik ben altijd zo uitgekeken op dit soort dingen. Maar ja het hoort er nou eenmaal bij. Nadat we de bruisende vrijmarkt hebben gehad nog even lekker met ons kleine loslopertje naar de molen gelopen. Die Vriend! luisterde weer perfect in ieder geval veel beter dan afgelopen maandag. Hij heeft zelfs voor een hondje gewacht.

Na een uurtje ballen en rennen weer richting huis. Nu maar gewoon langs de drie kerken en twee begraafplaatsen van Loosduinen. Bij de kerk langs de Oude Haagweg staat de kosterswoning leeg. Het is ook gelijk net zo’n Belgisch verlaten Urbex pand waar de hele boel kapt is. Het dak zit dicht getimmerd met platen een stuk met dakpannen is naar beneden gestort en meer van die dingen. Ik denk dat dit pandje wel snel wordt opgeknapt door de kerk. Die hebben immers geld zat.

Van Project Loosduinen zal dit denk ik wel de laatste editie van april zijn. Ik moet zeggen het is wel erg leuk geweest en een hoop gezien en rondgelopen. Ik blijf erbij dat je op deze manier wel heel goed de omgeving gaat leren kennen en zeker met die kleine Vriend! erbij is dat het geval. Op naar mei in Loosduinen.