Kinderdijk @night

10 september 2015 zijn we voor het eerst op het Werelderfgoed van de Kinderdijk geweest. Inmiddels zijn we er best al een paar keer geweest. De eerste keer en tot nu de laatste keer zijn we de avond van de verlichte molens gaan fotograferen. De eerste keer was keer was het druk, gister was het debiel druk. allemaal fotografie cursussen, allemaal beterweters. Maak gewoon foto’s.

We hebben kort van te voren afgesproken met Cobie en Joke in de hoop dat we een beetje mooi weer krijgen. De hele zomer van dit jaar hangt een beetje in deze week geloof ik. Marja en Vriend! gaan natuurlijk ook mee. Ik laat Vriend!je als ik na mijn dagje dagopvang vrijkom even uit. Vriend!je kan je makkelijk gek maken en maar zeggen tegen hem dat we leuke dingengaan doen. En we hebben tijdens de uitlaat ook ff lekker leuke dingen gedaan.

Als Marja thuiskomt eten we snel een broodje. En pakken we Vriend! in. Vriend!je is helemaal blij dat hij weer in zijn honden bench mag zitten achter in de auto. Hij slaapt lekker. We rijden op ons gemakkie naar Vlaardingen en Cobie staat al in de straat te wachten en een gezellig praatje te maken met de Vlaardinger-bierbrouwer, aardige man zo te zien. Lekker ballen met zijn zoon. Als Cobie is ingestapt stel ik de Tomtom in op het adres dat Joke heeft opgegeven.

Vanaf Vlaardingen staan we zo in Alblasserdam. Joke staat al te wachten met haar racefiets met de camera achterop. Vriend!je is voor de tweede keer deze rit helemaal blij. Eerst Cobie die de auto in stapt en bij uitstappen zijn andere vriendin Joke. We wandelen vervolgens lekker richting de molens van Kinderdijk, het werelderfgoed. Onderweg wat dikke koeien en hun puppies die lekker achter elkaar hollen. Een koeien kind dat wit is naast een rode moeder??? ik snap het niet. Ik krijg ook ineen een facebook idee namelijk al die bewuste zwart/wit omzetters waar ik me enorm aan stoor. Ik ga een foto maken van zwart met witte koeien in de wei en ga er bij zetten dat ik deze foto van dikke rooie koeien bewust heb omgezet in dikke zwart wit koeien… ik zie alweer dat ik uit tien facebook groepen wordt gerooid.

Eenmaal aangekomen bij de kolkende rivier in de polder van de Kinderdijk zien we allemaal roei surfers, bootjes en een zweefding. De molens verdwijnen in een hele mooie zonsondergang, alleen daarom was het al geweldig. En het weer was ook echt prima. Maar al die fotografen met checklist en hun ISO toch-no gezwam van ik snap het… ik lag in een deuk met z’n dertigen op een rij. Ik heb altijd zoiets van ik zie dit en ik wil dit wat k zie vastleggen of hoe kan ik nu vertellen wat ik zie.

Alleen het is echt te druk op sommige plekken. Gelukkig dat Vriend! nog even wil zwemmen en nadat hij dit aan Marja en mij heeft gevraagd duikt hij als een vleermuis het Wereld erfgoed water in. dat leidt weer even af. Ik moet wel zeggen het is ook wel erg leuk hier en erg leuk om te doen. Het is ook logisch dat het zo druk is. Volgende keer met zaklamp, wat meer tijd en wat minder pijn als dat kan.

Het was een heerlijk avondje. Lekker gefotografeerd lekker buiten en een leuke avond. Joke fietst lekker mee langs de weg en wij sjokken naar de auto. We nemen voor kort weer afscheid en brengen Cobie thuis. En rijden zelf ook naar huis morgen weer vroeg op.