Kerstmis 2020 Een beetje anders

Helaas het is niet anders, geen kerstborrels, geen kerstbrunch op mijn werk. Wel is er het kerstpakketten ophalen maar helaas is dit ook al niet gezellig. Het is niet anders. Alles is ook dicht en donker op. Alle winkels zijn ook dicht en de postpakketjes bezorgers draaien overuren. Op mijn werk is er altijd een kerstverloting van wat de leveranciers gebracht hebben. Meestal en dit jaar ook zit er altijd wel een mooi cadeau bij en dit jaar was dir een Appel horloge. Die lag keurig onder de kerstboom en is in klein comité uitgereikt aan de winnaar van de verloting.

Nadat ik mijn kerstpakket opgehaald heb is het tijd om naar huis te gaan. Ik heb lekker een lange wandeling met ins kleine hondje gemaakt en dat vindt hij altijd erg lekker om te doen. Na de uitlaatronde kwam Marja weer thuis en kon onze eenzame kerst beginnen. We hebben afgesproken dat we met de kerst een klein biertje nemen en dat is wel gek als je dat 81 dagen niet gedronken hebt. We hebben met het eten op kerstavond een pintje genomen en dat was goed.

Verder is er geen visite of iets geweest. We hebben donderdag de taart bij opa en oma neergezet en dan kon Vriend! ook nog even een extra aai halen. Toen we thuiskwamen zijn we dus gaan eten met een pintje. We hebben ons eten voor eerste kerstdag opgehaald in het restaurant naast Marja d’r werk, Het is allemaal wel triest. IK had besloten dat ik de kerstdagen toch wou vastleggen en dit heb ik hieronder gedaan en op mijn manier. Het is een detail kerst geworden.

Eerste kerstdag hebben we lekker het eten wat we donderdag opgehaald hebben opgegeten en tweede kerstdag hebben we lekker het gourmet vlees uit mijn kerstpakket op. Ik moet zeggen dat ik de kerstdagen met een paar pinten op prima heb geslapen,. Ik heb wel een andere keuze gemaakt qua biertje maar dat komt wel goed. IK was trouwens wel blij dat alle cijfers rondom mijn lever weer prima waren.

We hebben ons samen met whatsapp en facebook verder prima vermaakt . Ik ben verder nog druk geweest om mijn foto administratie verder te stroomlijnen en heb uitgevonden hoe ik andere velden in de database kan maken en daarmee is wel een boel een stuk makkelijker voor me geworden. Een Lightroom kerstfeest dus? Nee dus. We zijn ook nog lekker met Vriend! gaan wandelen. En met een wandeling in Meer en Bos was wel leuk. Vriend! kwam een jonge en een oude rotwijler tegen en Vriend! zette het jonge diertje even op zijn plek en precies zoals zijn baasje zei hoe hij dit ging doen… geweldig.

Verder was het best stil en ik heb wat foto’s van de kerstboom gemaakt. Volgend jaar maar een gezellige kerst.