Kasteeltuin Arcen

Voor de derde keer naar de Kasteeltuin in Arcen. Oja en een keer voor een dichte Kasteeltuin gestaan maar dit was achteraf niet zo erg. Het is echt een zeer mooi complex wat achter de muren van dit kasteel ligt. Vooral als je naar binnen komt net na de kassa daar staan een aantal woudreuzen van ik geloof wel 3000 jaar oud of zo. Heel indrukwekkend net als de 25 meter hoge boom aan het einde van het park die stam van die boom is enorm.

Als eerste en je ontkomt er niet aan loop je door een Engelse tuin. Dit is allemaal zo mooi zo netjes zo klinisch maar met de waterval en het spuitende water is het wel erg indrukwekkend. net als het uitzichtpunt. Boven heb je uitzicht over de waterval en kijk je over de complete Engelse tuin. Heel mooi met die perfect geschoren coniferen. 

Nadat we over de boombrug zijn geklommen kom je in de beeldentuin. Hier in de beeldentuin is denk ieder jaar een andere tentoonstelling. Dit jaar van die roestige poppen die sporten of duiken of zwemmen. Vorig jaar allemaal grote rode plastic beelden die allemaal niets met een petfles te maken hadden. NU staat er nog maar 1 rood beeld. 

Wat grappig gemaakt is dat is de stoom over een vijver en onder een brug vandaan. Als het even windstil is krijg je een sprookjesachtige mist over het water. Maar het is ook ineens weer weg bij een zuchtje wind. Na de tentoonstelling tuin loop je allemaal thematuinen in. Een scheve muur met drie bogen is zeg maar de entreepoort. Gelukkig kun je nooit een foto van de muur maken zonder dat er iemand voor staat om dit stuk muur te bestuderen.

Vanaf hier hoor je wel steeds de pauwen gillen. En er gaan allerlei vogels door de lucht in de vijvers. In de vijver staat een grote fontein en een beeld van een aap op een stok. De fontein spuit behoorlijk hoog en vanaf een laag standpunt kun je foto´s maken dat deze voor de wolken spuit. Leuk experiment om het wit van de wolken en het water gescheiden te houden. Aan de overkant van de vijver is de tropische kas maar daar mag onze Vriend! niet in dus wij ook niet.

We staan nog even stil bij het bloemenlint, ik denk dat de dochter van de baas dit heeft verzonnen. Ik snap het niet zo. Maar er liggen daar wel heel erg veel ganzen poepjes en daar wordt onze Vriend! foxwild van pfff die wil alleen maar delicatessen proeven. nou ja hij snapt het nou eenmaal niet. 

Bij een paar kubus geknipte bomen is een ooievaarsnest met een camera erop gericht. In de nest zit mamma ooievaar en een paar kleintjes. DIe willen wel uitvliegen maar hebben nog geen veren. Een leuk gezicht maar ik had even niet de juiste lens op mijn camera zitten dus zal het wel niets geworden zijn. Ik had ook geen zin om een halve dag voor 1 foto Marja met die lens op te schepen.

Lekker lopen door de landen tuinen of werelddeel tuinen is wel leuk om te doen. Ik heb geen flauw idee wie wat is en waar groeit. Mij kunnen ze alles wijs maken. De bamboe tuin hebben we maar overgeslagen, dit omdat ik dan denk ik helemaal lek gestoken ben door de muggen.

Als je bij de grote dikke boom komt die 75 meter hoog kan worden dan loop je zo weer de Engelse kasteeltuin in. We eten even een broodje en maken ongeveer nog een keer hetzelfde rondje maar ik zet dan een enorme groothoek lens op mijn camera. Dit geeft leuke overzichtsplaatjes en raare wolkenluchten alsof de heel laag hangen.

In een veld zit een pauw heel rustig te zitten. maar met mijn 8mm lens maak ik geen kans om deze te fotograferen. Dus ik loop richting de pauw en kan hem tot op een centimeter of 40 benaderen. Het dier kan is zelfs enigszins sturen met m’n hand om hem naar mij te laten kijken. Ik was even een middelpuntje. Er stopte mensen voor om te kijken wat ik aan het doen was. En ik heb de foto van de dag, die is door Marja van mij voor de pauw gemaakt.

We lopen het park nog verder door en het laatste wat ik nog wel leuk vond was de mega grote bloemen pauw. Ook kun je hier nagenoeg geen foto maken zonder dat er een paar studerende debielen op staan en het liefst met hele felle kleding aan. Lang leven Photoshop.

Vriend! is doodmoe en wordt dan altijd een beetje vervelend. We rijden nog langs de Spar en dan op naar Hertog Jan even wat bieren inslaan. Als we daar parkeren ruik je de gstlucht en onze Vriend! werd er helemaal gek van heel apart. Even voor € 70,00 ber gekocht wat je dan ook nog minimaal 2 jaar moet laten staan. pfff en een zogenaamde Stout, een chocolade bier. Ik was erg benieuwd wat dit was. 

Met het eten hebben we allebei een glas Stout genomen. Ik vond het niet bijzonder. Dus de hoef k niet meer. Fruitig biertje met de kleur van chocolade meer niet en omdat het in een kruik zit en er zogenaamd met de hand op is geschreven is het nog duur ook. Nou ja ik had gelukkig maar 1 fles. 

Vanavond lekker met een blikkie bier voor de tv hangen en foto’s kijken. Inmiddels heb ik hier 2733 foto’s gemaakt. EN dit worden er maximaal zo’n 80 van iedere dag. En heel wat panorama en leg over elkaar bewegingsfoto’s.