IJspret in de Hof Vijver

Vanmorgen was het koud, ik heb Vriend! uitgelaten en die kwam zijn Surinaamse hondenvriend van 70 kilo tegen en die hebben samen lekker lopen dollen en ik heb even met het baasje staan te praten en we kwamen al snel tot de conclusie dat dit weer niets is voor een Surinamer en ook niet voor mij al Hollander. Maar Vriend!je en zijn vriend speelden lekker door en ik was bevroren.

Ik had vorige week afgesproken om te gaan fotograferen in het centrum van Den Haag en dat moest dus gebeuren ook al zijn het volgens het nieuws Siberische omstandigheden zijn in Nederland. Ook was er op het nieuws vanmorgen een filmpje dat er iemand door het ijs van de Hof vijver zakte en er nog een vrouw mee ging in de kolkende diepte van de Hof vijver. wat een poppenkast.

IK ben om 10 uur richting Vlaardingen gereden om mijn foto maatje op te halen, die zit daar een beetje te vereenzamen in het mooie Vlaardingen dus Den Haag in de Lock-down tijd is dan wel even lekker. Een uurtje later komen we aan bij de parkeergarage van het Plein en we zijn lekker gaan shooten.

We wandelen, nou glibberen langzaam van het Plein richting het binnenhof waar je eigenlijk eerst de achterkant van Premier Rutte zijn torentje ziet. In de sloot eromheen of de Hof vijver ligt een bootje met twee man erin die het ijs aan het kapot hakken zijn. Op de vraag wat zij aan het doen zijn antwoorden deze twee mannen met enorme lol in hun werk steevast dat zij tegen de elfsteden tocht zijn en verbeteren zich dat ze de minister president op deze manier beschermen.

We zijn rustig het binnenhof afgezakt en via het imposante beeld van Willen III langs de Hof vijver gelopen om de skyline van Den Haag is even flink vast te leggen. Een leuke bezigheid en dat zullen ook de mensen gedacht hebben die een Mickey Mouse kop bij elkaar aan het schaatsen waren. We zijn na de ronde rond de Hof vijver het Lange Voorhout opgelopen en daar staat een heel mooi levensgroot beeld van werkende mensen en heel erg glimmend. Ik vind het prachtig.

Op het Lange Voorhoud zie je uit de sneeuw allemaal bloemetjes steken die proberen te overleven en proberen om strakjes als lente krokusjes in het gras te staan. Het is inmiddels op sommige plekken wel echt heel erg glad aan het worden. Vooral io het Buitenhof is het eng glad en dan ook nog een Corona hotel daar brrr maar ook een leuk kioskje van Berlage.

En toen kwam het we moesten natuurlijk even de passage in om de lichtkoepel te fotograferen. Dat eerste stuk was echt een nekbreker zo verschrikkelijk glad! Den Haag doe er wat aan. aar goed bij de Apple shop nog even de koepel gefotografeerd en daar stond een man ruzie te maken, dat die je met je appel telefoon aan je oor bij de Appleshop voor de deur. Zijn we nog even voor de kleurtjes langs de Nespresso winkel gelopen voor de kleurtjes van de cupjes… we werden gelijk naar binnen gehaald voor een hartelijke rondleiding.

Na de Nespresso winkel rustig aan via de tweede kamer weer naar de auto geglibberd. Daar heb ik mijn auto weer terug gekocht van de parkeergarage en zijn we weer op huis aangegaan. Een hele gladde ervaring was het vandaag maar wel een hele leuke dag was het vandaag. Jammer dar Marja thuis zit in het gips en haar been is inmiddels helemaal blauw paars geworden van de vallen.