Hoek van Holland

Even verzinnen wat ik vandaag is ga doen. Ik zou eigenlijk wel weer is langs m’n werk willen gaan maar dat is geloof ik door adv gesloten. IK kijk wel. Om even mijn benen wat in te laten spannen denk ik dat ik maar is naar Hoek van Holland ga rijden en dan daar lekker die hele pier af loop.

Zo gezegd zo gedaan. Op naar Hoek van Holland en ik merk toch dat het Westland op maandag ochtend niet helemaal in de Lock-down ligt, of ze hebben daar weer eigen regels dat kan ook natuurlijk. Maar goed het is niet ver rijden. Onderweg zie ik weer een hoop gesloopte kassen en een villa die al jaren leeg stond is ook verdwenen.

De parkeerplaats bij snackbar Ina is er ook nog steeds die had ik vanmorgen naar Rob geappt voor woensdag avond. Het is lekker zonnig en ik heb wel zin in een wandeling het waait wel een beetje maar ach. Eerst even de eerste boot vastleggen en wat herkenningspunten zodat je kunt zien waar ik ben.

Doordat ik mijn 24-120 op mijn camera had zitten kreeg ik het tweede wereldoorlog kanon niet helemaal op de foto dus heb ik er 3 foto’s van gemaakt en met Photoshop aan elkaar zitten plakken en tada het is prima gelukt. Het is de foto dat het kanon over de Nieuwe waterweg kijkt richting de Noordzee. De handige betonnen dingetjes die er staan die ze vroeger op het strand legden zijn ook een beetje onderhevig aan beton rot, het kan ook niet anders met dat ijzer erin het ligt denk ik al minimaal 75 jaar buiten.

Wel een beetje een wrang gezicht, omdat het dodenherdenking is zijn de vlagen achter het kanon half stok en de reden dat die vlaggen half stok hangen komt door het kanon. Een gek gezicht vond ik het.

Lekker op m’n gemak verder gelopen het voelt behaaglijk aan. Het is lekker weer. Ik heb eigenlijk geen last van mijn benen en dergelijke, alleen mijn voeten en tenen doen best heel veel pijn en ik geloof niet dat ze dit binnenkort uit mijn hoofd kunnen praten, ik heb kramp en ik kan mijn tenen niet zonder pijn bewegen. Maar ach ik loop een stuk beter dan vorige week.

Een stuk verder staat een visser die net ingooit, alleen de zonsondergang mist er nog aan maar je ziet de loodjes in de lucht hangen en dat is weer leuk. Ook vind ik altijd die strandhuisjes er leuk met de lijnen, de lucht en het zand. Toen ik eenmaal langs de zee en de Waterweg liep werd de wind best hard en vloog het water ruimschoots de pier op.

Lekker doorlopen tot het einde. Aan het einde van de pier staat een visser zijn spullen in te pakken bij zijn brommertje en het water gutst metershoog de pier op daar. Ach ja even naar hem toegelopen en gekeken of het allemaal goed ging met heem. Na een duidelijk Westlandese Mooooohe (goedemorgen) zag ik dat het met hem prima verliep. Nog wat foto’s gemaakt maar het water waait wel wat hard over.

Op de terugweg zie ik twee knakkers in een motorbootje vissen met een maskertje voor d’r gezicht en een helm op, ach ach sukkels en alleen al met je motorbootje daar varen. Ik zie twee mensen zitten te vissen met kinderen erbij die over de rand lopen en dat vond mams niet zo leuk. De ik denk vader roept ineens naar zijn kinderen dat er een zeehond zwemt. Ik heb geprobeerd een foto te maken, tja je ziet een kom. Maar de beste man heeft me wel uitgelegd waar ze precies zwemmen en waarom. Dus op naar een volgend ritje Nieuwe Waterweg.

Op een gegeven moment zie je de windmolens aan de overkant op de Landtong van Rozenburg in een lijn staan en dat is ook altijd wel leuk om te zien. Jammer genoeg stonden de wieken niet in mijn richting. Maar zo’n foto heb ik toch al. Er zwemmen ook nog een stuk of tien grote zwanen langs de rotsblokken van de pier, zo kun je wel leuk zien dat de natuur en de zware industrie best samen kunnen gaan, net als de zeehondjes.

Aan het begin van de pier staat al een miljoenjaar de snackbar de Pier. Daar hebben ze echt helemaal geweldig de virus maatregelen toegepast. Het terras is afgezet met een rood/wit lint maar en keurig strepen op de grond en een aparte in- en uitgang. Keurig maar de openbare bankjes aan de overkant voldoen ook prima als terras, geweldig gevonden vind ik het.

Nu nog even zo’n stalen zeemeeuw fotograferen en dan op naar huis. Ik heb een lekker wandeling gemaakt en dit gaat me goed af, alleen m’n voeten willen nog niet helemaal. Gauw naar huis en m’n foto’s online zetten.

Waardering: 3 uit 5.