Heerlijk weertje op naar de Maasduinen

Vanmorgen wakker geworden ba 8 uur en 11 minuten slapen, waarvan 3x wakker geweest dat was totaal 47 minuten, pfff zelfs mń diepe slaap en REM slaapjes worden bijgehouden. Ik ben benieuwd als straks alles normaal is hoe het dan gaat. Voor nu geloof ik dat allemaal wel.

We hebben voor vandaag maar geen programma gemaakt maar gewoon ff de dagelijkse boodschappen en Vriend!je vermaken. Eerst rustigaan een scheermes langs mijn kin getrokken en even een broodje gegeten. Het lijkt echt lekker weer te worden. Gewoon zoals het op vakantie moet zijn. Nadat alles gebeurt is wat moet gebeuren en Vriend! is twee keer uit geweest de eerste keer door Marja en de tweede keer door mij.

Op naar de Spar in Arcen. Zijn we tenminste ook nog is geweest. Wel een top locatie voor een Spar met het parkeerterrein langs de Maas oevers. Ik weet zeker dat daar ook een heel duur huis zou kunnen staan. Marja loopt lekker de Supermarkt in en gaat even shoppen. Ik loop door het gaatje in het hek samen met Vriend! lekker langs de Maas. We gaan eerst even naar rechts. Dat loopt ongeveer door tot Hoek van Holland en dat is wat ver. Dus na een minuut of 5 en 37 of 38 plasjes verdere draaien we om el lopen we richting het boord Arcen.

Het ziet er echt allemaal schitterend uit al die tuinen van meer dan 100 meter diep en misschien wel 30 meter breed. In een tuin was een moestuin gemaakt en ergens anders stond een mevrouw met een hele fijne kont gebukt voorover om, ik denk, het onkruid te wieden… Nou het zag er prima uit… heen rustig gelopen en terug nog rustiger. Zelfs even mijn brilletje gepoetst voor een beter zicht voor een decolleté blik. Wel grote ballen geen decolleté grrrr. Ik heb weer niets aan mijn daag.

Op naar het parkeerterrein. Ja daar komt Marja wel met decolleté aangelopen. Vriend!je is zichtbaar blij. Z’n Marja is er weer. We stoppen de boodschappen in de auto en ik zie daar een complete proeverij in die tas zitten. Da’s een lekker plan maar die glazen in het chalet zijn nou niet zo geschikt daarvoor. Dus ik denk dat is een probleem. En hou ga ik dit nou is oplossen….

We rijden door het leuke Arcen terug naar het Resort Arcen en doen de dingen die je met boodschappen moet doen. Opbergen en koelen. Gelukkig heeft Marja ham en kaas croissantjes meer genomen voor de lunch. We gaan lekker naar het bos met onze Vriend! daar heb ik een mooi strandje gezien waar hij lekker kan plonzen en leren bal terug brengen en zwemmen. Ik ga dan mee met hem het water in. Ik zie wel in mijn ooghoeken dat lopen met Marja vandaag na de lange loopdag van gister niet helemaal goed gaat.

We zijn snel bij het beoogde strandje en Vriend! breekt alle vier zijn poten om het water in te rennen. Een heerlijk gezicht. Hij plonst pakt bal en met een beetje aandringen gaat hij ook heel voorzichtig zwemmen. En dat allemaal zonder enorm door te draaien. Ik doe mijn sokken en schoenen weer aan en we lopen nog een stukje verder. Verderop komen we aan bij een best grote plas. Die lijkt van de lokale brasem visclub te zijn. Een heleboel Duitse hengels staan daar opgesteld. En als je langs loopt zijn ze ook allemaal even vriendelijk. Pfff nou nee die trekken d´r bek nagenoeg niet open. Nou misschien maar goed ook.

Ergens langs de plas eten we de croissantjes even op en lopen rustig terug naar de auto. Onderweg komen we weer langs de plas en het strandje waar Vriend! geplonsd heeft en daar liep een mooie sportieve hond te spelen die met zijn baas met de fiets mee gaat. Vriend! is snel vrienden en ze rennen allebei met een jezusgang dor het water en het strand. Een heerlijk gezicht enne het Duiste baasje was onder de indruk van meneer Vriend! zijn wendbaarheid en snelheid.. Leuk!.

Maar ja Vriend! kan dit maar heel kort. Hij blijft maar een klein hondje die altijd gestuurd moet worden. Nu ook hij was helemaal hyper. Omdat meneer vandaag nog niet gegeten heeft geven we hem naast de auto even eten. Nu eet hij gelukkig wel en hij had net nog een half meer leeg gedronken dus dat zit wel goed. Marja begint ook steeds rotter te lopen dus besluiten we lekker naar ons chalet te gaan en verder niet zo veel meer te gaan doen. Het is heerlijk weer dus waarom zou je ook eigenlijk.

Ik had nog een glazen probleem en dacht dit ga ik vanmiddag met een theetje is even zitten op te lossen. Nou het was slaap thee ik viel zowat om. Maar bedacht ineens als ik nou is naar de bron van het bier rijdt en daar gewoon de bijpassende glazen koop… Zo gezegd zo gedaan op naar het heiligdom van Hertog Jan.

Net als gister hielp een enorm aardige mevrouw in een strakke zwarte Hertog Jan blouse mij. Ik bestelde een Weisener glas en bedacht dat ik voor mijn voorraadje Weerzien toch ook een speciaal glas nodig heb. Ik denk dat het dubbelglas hier uitermate geschikt voor is. Geen enorme schuimkraag en een open aroma door het wijde glas. Haha net of dat ik er verstand van heb.

Tot mijn schrik zie ik dat er maar vier Weerziens pinten in een pak zitten dus besluit ik in alle haast er voor de zekerheid nog maar twee extra mee te nemen pfff. dit is zo’n goed biertje net als dat gember achtige 8 bier toen is in Valkenburg. Dit moet je allemaal goed inkopen. Toen ik terug kwam op ons resort heb ik eerst nog de wijnkelder in de auto ingericht met de flessen Weerziensbier en heb de glazen meegenomen.

Marja zit lekker te diamondpainten in het zonnetje. Doordat we in het voorjaar geen zong gehad hebben verbranden we nu we snel hoor pff ondanks factor 30 toch rood. Nou ja. Het is hier heerlijk rustig en redelijk stil. Soms hoor ik de doorgerookte stem van de buurman en dat is misschien nog wel leuk en vertrouwd ook.

Verder lopen er regelmatig mensen langs. Erg leuk om naar te kijken enne als er kinderen of honden bij zijn dan regelt Vriend! de animatie verder wel. Hij doet zijn best. Hij is helemaal op van alle indrukken en alles wat hij heeft gedaan maar wil niet gaan slapen. Ik denk als hij overmorgen thuis komt dat hij een week gaat slapen. Oja hij mag dan wat ons betreft in één van zijn vier manden in de slaapkamer komen slapen,

Het was een heerlijk dagje. Nu weer gauw de slaapteller aanzetten en dutten.

Wordt vervolgt…

Morgen of Gister