Heerlijk dorpje Oudewater

Oudewater een leuk dorp om is een lekkere lunch te genieten en om is een keertje wat leuke foto’s te maken. We wilden al een tijdje naar dit dorpje wat nog net in Zuid-Holland ligt. Veel informatie heb ik vooraf over Oudewater heb ik niet verzameld. Dat was ook niet nodig. Het is een dorpje waar de Hollandse IJssel doorheen loopt.

We hebben de afgelopen maand al een paar pogingen gedaan om is naar dit mooie dorpje toe te gaan maar steeds was het weer een een ineens dooie harddisk een spelbreker. Maar inmiddels is het mei en als dat Paulus Pietersma het weer voorspelt klopt dit inmiddels precies. Nou nee het zou regen en het zou geen lekker weer zijn. Nou het was 20 graden vanmiddag en een best mooie wolkenlucht.

Dus Vriend!je gek maken vanmorgen de Mighty Nikon klaarleggen en hij weet dat hij leuke dingen gaat doen. Dat is altijd zo leuk. Als ik mijn camera pak staat hij aan een stuk door te regelen dat we weg gaan. Heerlijk ventje. Hij heeft het echt door. Dus als hij dan eindelijk zijn kop door zijn riem steekt stapt hij als vanzelf zijn auto bench in en gaat lekker liggen.

Eerst onderweg nog wat goud inslaan. Tussen de 2.099 en 2.11,9 komen we onderweg tegen voor een litertje benzine. Dus wij weten een plek waar het best wel altijd goedkoper was.. was hé 2.139 GRRRRRRR maar ja ik ga niet terug we moeten naar Oudewater.

Onderweg nog even gezwaaid naar Zoetermeer maar mijn fans zijn wat minder aanwezig daar. Zo jammer maar eigenlijk ben ik er wel blij om. Leef je leven.

Een rustig ritje naar het mooie Oudewater en we parkeren daar langs een mooie sloot. Het lijkt mij een straf om daar te mogen wonen echt. Ik had er overigens ook nog nooit van gehoord, Ik zocht een dorpje om lekker foto’s te maken. Vriend! deed toen hij uitstapte eerst zijn plasje en deed zijn eigenwijze hondjes dingen waar hij zo goed in is.

Smalle stoepjes in het centrum van het dorp als je de ophaalbrug over bent. En er rijden gewoon auto’s en dergelijke door het centrum van Oudewater. Wel grappig dat een scooter piloot die even een Manutan verkeersdrempel wou ontwijken even zand ging happen. Ik hou ervan. Ondertussen legt Vriend!je een nieuw spoor aan van 67 plasjes die hij allemaal ook even goed keurt.

Het is inmiddels wel weer lunchtime en we gaan een lekker patatje en kroketje knabbelen langs de gracht. Het is echt een heerlijk plekje om te zitten en eventjes de eenden te bekijken, Mooie zwarte hele tamme van patat houdende eenden echt.

We hebben een lekker blokje om door het centrum van Oudewater gelopen. De winkelstraat hebben we maar gewoon links laten liggen. Ik kan hier ook naar de Trek pleister winkel of weet ik het. Grappig was wel de schoenmaker die we tegen kwamen. Ik heb die foto even aan Gert geappt omdat zijn vader ook de schoenmaker was. Ik herkende zo duidelijk dat ronde schuurding alleen bij de oude Flix was deze knalgeel zo leuk. De Machine.

Verder was het een lekkere wandeling met onze kleine jongen en zijn we weer rustigaan naar huis gereden nadat we het hele door gezien hebben.