Goedemorgen Resort Arcen

Het is weer prachtig weer. Normaal wil Vriend! om 7:30 stipt buiten staan maar het is inmiddels 8:45 enne me meneer slaapt nog steeds. Maar ja ook zijn natuurtje zal wel aandrang hebben deus hup een rondje vakantie park. En ja hij loopt weer heerlijk los mee en luistert prima. Die bruine broeder komt op en zijn 40 plasjes lopen er als vanouds uit.

Op de terugweg naar ons leuke chalet gaat meneer altijd treuzelen en is ook zijn gehoor een stuk slechter. Hij zit ineens in de tuin en later gewoon binnen bij die mensen omdat hij dat gewoon nodig vindt. Dus nu moest Vriend!je maar weer aan zijn lijn vast voor de laatste 100 meter. HIj blijft een beetje een eigenwijs klein hondje met een grote mond.

We gaan vandaag is op stap naar de andere kant van de Maas. Met de pont naar de overkant. Dit dorpje, een erg kerkelijk dorpje, Broekhuizen genaamd is bereikbaar met de pont of over de brug bij Wanssum een behoorlijk eind rijden verderop. Maar een pontje is ook altijd is leuk om te doen. Lekker even een miniatuur cruise dwars over de Maas. Dat hele ding zit met een touw vast en kan geen kant uit. We komen aan de overkant en iedereen, vooral de motoren, moeten zo snel mogelijk en in ieder geval als eerste van de pont af. Nou ik stond nog te praten en werd zowat verzocht het dek te verlaten.

Het dorp Broekhuizen is best druk bezocht. Er liggen allemaal fietsen op de grond en de sportfietsers die erop horen zitten met halve liters Weisener voor d’r neus. Gelukkig konden we parkeren bij de kerk. Of het mocht weet ik niet maar ik was dat ding ff kwijt. We lopen een rondje door Broekhuizen en dat is niet al te veel werk. Een kerk met kerkhof en een zooi kroegen eromheen. Wel mooie huizen net als aan de overkant met gewoon golfbanen als tuin langs de Maas. Geweldig.

Ik wil graag ee soort skyline foto van Arcen maken. We lopen nog een stukje langs de Maas maar dit is niet de plek. De heren sportfietsers laten zich nog een keer verrassen door een nieuwe paal met een halve liter Weisener. Ik hoop dat ze niet te ver meer moeten. Vriend!je wil even het water in en dit kan prima bij een boten te water laat plek. Hij drinkt even de halve Maas leeg voor wat nieuwe plasjes.

We zien vervolgens dat de lokale gele hesjes motorbende “Solexclub Proem Gas” ook aan het toeren is. Ik heb daar wat foto’s van gemaakt en ik heb hen op Facebook gevonden dis stuur ik van de week wel een link naar hen dat ze naar hun koppen op de foto kunnen kijken. Je snapt eigenlijk niet dat dit vroeger als vervoermiddel gebruikt werd… Maar het was wel erg leuk om te zien vooral meet die stoere motorjassen o’ nee gele hesjes.

We lopen nog wat rond maar dit wordt niet de plek voor de Arcen skyline. Wel heb ik een Hertog Jan skyline geschoten dat dan weer wel. We stappen weer de auto in en worden met regelmaat door debielen met een accu trapper overreden. Die mogen alles. Maar kunnen zeker gezien hun leeftijd niet fietsen en zeker niet met die snelheid. pfff Gelukkig stond de leider van de kudde compleet met wijnkaart voorop haar stuur de stuurloze fietsers al op te wachten. Zij commandeerde er lekker op los met haar te strakke broekje aan.

Maar ach wij besluiten om wat verder de langs de Maas te rijden voor een Skyline van Arcen. Tja dan moet je eigenlijk op de fiets of met een quad of zo. Maar we vinden een zijweggetje een zandweg met een bord 60 km per uur, nou dat doen we maar niet. Aan het einde van de weg kunnen we links en rechts en we staan recht voor de Arcense skyline… jammer maar helaas ik sta niet langs de Maas. Op de Tomtom zie ik ook niet echt een plek om aan de rivier over te komen. Nou en nu een keuze maken. Rechtsaf dat lag het meest voor de hand,

Yes!!! goed gegokt een pad richting de oever. Misschien 100 meter lopen dus dat valt allemaal mee. Ik ben lekker bezig met mijn panorama foto en ik hoor ineens Marja roepen Vriend!je niet doen… Nee hé. En ja hoor Vriend!je lag in de meest verse koeienflats te rollen die je je maar kan voorstellen, het leek wel hopjes vla en zo zag hij er ondertussen ook uit, de klootzak! Vriendje Is even bij de oprit van het kleine pontje daar vrijwillig maar verplicht in de Maas gegaan en ook kopje onder. Viel ik zelf ook bijna de Maas in grrrr kut hond Hij ziet er niet meer uit en gaat ook nog in het gras liggen rollen en is nu goor, bruin/groen en hij stinkt naar koe! En ik ook en mń hol is nat grrrrrrrr.

Nou ja we lopen snel terug naar de auto en Vriend! werkt totaal niet meer mee die is boos of zo. Nou heeft hij pech ik ben ook boos. Gelukkig kunnen we ku nog even langs een shampoo boer voor baby shampoo. Het is weer zielig als hij allemaal van de rotzooi in zijn oogjes krijgt. Wij rijden langs de Jumbo in Wanssum, dat lag toch al op de route en daar wilden we een broodje eten maar met die koeien shit handen en die stinkhond heb ik daar geen zin in.

Nadat we baby shampoo gescoord hebben moeten we nog een kilometer of 20 rijden voordat we bij onze hut zijn en die hond stinkt nog steeds naar koe en is verdacht stil achterin. We zijn zo weer thuis en ik kleed me uit en zet meneer vriend! in de douche. Daar komt gewoon goor bruin water vanaf, niet normaal. Nu nog even in de baby shampoo zetten en hij kan er weer tegen. Hij is BòóS en gaat zich buiten echt kwaat staan uit te schudden,. Marja droogt hem nog even af en hij kan gaan eten. Nop even rennen en de bank verkloten met die natte jas. En dan heel boos zijn brokken opeten.

Wij laten Vriend! even Vriend! en gaan ook wat te eten halen. Niet meer waar we wilden en wat we wilden maar uit het frietkot hier op het terrein. pffff heut de kwiesien bleh maar goed het was even een oplossing. Verder nog even de tank van de auto vol staan blubberen en genieten van het mooie weer.

Morgen weer naar huis …..

Wordt vervolgd….

Morgen of Gister