Goedemorgen Delft

Buiten is het vroege ochtend zonnetje de ideale lichtomstandigheden om is een reisje naar Delft te boeken. Om 10 uur is het verkeer al aardig opgelost en ziet iedereen op “de Zaak” achter zijn computer druk te werken. Aangekomen in de Phoenixstraat in Delft rijd ik de Phoenixgarage in. Daar is een leger schilders bezig om de hele parkeergarage van onder tot boven te schilderen. Het waren het algemeen vrolijke schilders.

Delft als je de Phoenix garage uitloopt sta je in een straat of langs een gracht die Hippolytusbuurt heet. Of een gracht met echt heel veel fietsen buurt. Ik heb me bij z’n studenten dispuut ooit is laten vertellen dat er op een donderdagavond makkelijk 1000 fietsen voor de deur staan. Het kan wel kloppen de vloer sopte van het bier toen daarbinnen bah.

Het was nog ochtend in Delft dat kon je duidelijk zien. Delft was aan het ontwaken en iedereen was bezig zijn winkel, tent, kroeg of andere gelegenheid op te starten. Het is dan ook lekker rustig ook is leuk. Het zonnetje laat zich ook zo af en toe even zien en dat geeft mooie plaatjes. Het blijft een leuk fotogeniek plaatsje dat Delft.

Gelukkig moest ik enorm naar de toilet en lag er geld in de auto dus even een fijne cappuccino bij Kobus Kuch en gelukkig ik ben ook ergens vanaf. En ik zat me toch af te vragen waar die tent zijn naam aan heeft te danken. Wel vind ik dat al die kroegen een zooi ouwe troep aan de muur hangen en dan is het gezellig. Tja smaken verschillen gelukkig.

De Oostpoort van Delft altijd wel gewillig. Vanmorgen kwam er een complete Rijnaak aan helemaal vol met zand. Ik vond het nog al wat door die best smalle Oostpoort. Maar goed de schipper, piloot of weet ik het heeft niets geraakt.

Het was een leuk ochtendje fotograferen in het leuke Delft met als hoofdmoot fietsen en kerken met een lekker ochtend zonnetje.

Waardering: 3.5 uit 5.