Enkhuizen en weer naar huis

Enkhuizen

Het weerbericht ziet er vandaag niet zo mooi uit. Na ons muggen gevecht vannacht is het prima weer. De weergoden van RTL en SBS hebben niets goed voor met ons vandaag. We doen lekker rustig aan. Lekker broodje eten en lekke bakkie. Marja laat ons kleine ventje uit. En na het eten gaat Marja even wat statiegeld inleveren en wat laatste boodschappen halen. 

Vriend! had ongeveer de helft van zijn eten op en toen Marja weg ging voor de boodschappen at hij heel boos de rest van zijn eten op. Zo grappig, gister heeft hij samen met Marja lekker buiten zitten eten. 

Ik klim even de douche in. Marja komt weer terug. We gaan lekker op weg naar Enkhuizen, het is alweer elf uur. De rit loopt lekker soepel. We weten inmiddels de weg. En parkeren daar is echt een heerlijkheid. Het kost niets en er is altijd plaats, wel kleine vakjes. 

We lopen linksom langs de haven in plaats van rechtstreeks naar de heerlijke patatboer en komen nu ineens midden in het centrum van Enkhuizen, wat een leuke plaats. Een echt halvemaan battle VOC schip in de haven. Wat een namaak ding is dat. Alleen die zwerver die me achterna liep brrr camera voor je bek.

Het is verder een prachtig plaatsje, nu blijkt dat je best verder dan je neus lang is kunt kijken als dat ik in het verleden gedaan heb. Grappig en ik moet het onthouden. Aan de overkant waar we al meer zijn geweest wordt een bruiloftshoot gedaan. Wederom een canon fotograaf die niet weet waar die zonnekap voor dient, ik moet er zo om lachen. Met een Nikon is dit echt onmogelijk.

We wandelen een leuk rondje door het leuke dorpje en het is echt fotogeniek. En zeker die tweedehands VOC schuit. Die zwerver irriteert me mateloos. Ik zit al te bedenken hoe ik hem moet neerknuppelen. Maar goed niets gebeurt en het gaat regenen grrrrrr. Zwerver weg en ik en Marja en oja Vriend!je nat.

We willen nog wel even een hapje eten. De snackbar aan de overkant is druk onder de parasol vanwege de regen. En we lopen nog een rondje door het leuke dorpje. Ineens staat de brug open, Mevrouw de havenmeester regelt dit persoonlijk. Leuk om te zien. Op naar het leuke restaurantje langs het water en in de regen. We zoeken een tafeltje maar er zit weer een rokertje met zijn baard te genieten van die gore shag. brr. Ik haat dat en ga niet in zijn gore rook zitten.

Conclusie we gaan lekker een mama broodje eten in ons huisje. Geen zin in die rooklucht en geen zin in die nattigheid. Het is ook een mooi momentje om lekker nog een stukje in mijn boek van Ton Meerman te lezen. En Vriend!je lag lekker naast me te slapen.

Later werd het ineens weer mooi weer. Het weerbericht klopte precies. Wel wat veel wind maar heerlijk om even buiten met kleine flippie te spelen. Die vind het allemaal wel lekker en leuk. HIj is zo slim met dat soort dingen.

Hieronder de creatieve creaties van Marja

Weer naar huis

En weer naar huis…