Een dagje watervallen shooten in de Ardennen

Grappig om met dag 1 te beginnen omdat je een dagje foto’s gaat maken. Het is nou eenmaal niet anders het is inmiddels erg druk en lastig om je te verplaatsen voor een korte tijd. We zijn om elf uur vertrokken richting Hotel “De Zevende Hemel” in Kerkrade en kwamen 252 km later aan…. om half vier!! dus best druk op de weg.

Heel er noemenswaardig onderweg wat toch het weer. Het begon in Den Haag om 11 uur met een graad of 10 toen ik Vriend! ging uitlaten. Niet koud en ik denk een prima temperatuur voor 17 maart, winter, We vertrekken ergens rond een uur of half 12 en we rijden vol goede moet naar Kerkrade waar we een leuk hotelletje geboekt hebben. Onderweg zien we in de buurt van Breda de temperatuur op de display in de auto oplopen naar een respectabele 18 graden. Dat is warm voor deze tijd.

We rijden rustig door en voor Eindhoven beginnen de files en ellende. De temperatuur komt op 20 graden en ik denk nog temperatuur record op deze dag voor RTL4. Verderop komen we weer in een file en bij Urmond is het gewoon 23 graden. Het is een meting onder de auto maar toch.

Onderweg eten we bij La Place in Gilze een lekker broodje benenham. Vriend! snapt echt niet dat als Marja in deur één naar binnen gaat dat ze door deur twee naar buiten komt. Hij moet dan toch ook nog even bij deur één kijken of Marja echt wel buiten is gekomen… Lieve jongen!!!

We komen aan in Kerkrade. Het ziet er allemaal heel gemoedelijk uit. Het is niet enorm goot dus het hotel is ook zo gevonden. Alleen de entree is wat lastig te vinden. Alle deuren zitten op slot. We bellen het telefoonnummer op de ruit en binnen twee tellen staat er iemand om de deur open te maken op zijn sokken… hihi grappig. Een vriendelijke Amsterdammer in Kerkrade grappig. We krijgen kamer 3.

Een leuke kamer met een prima bed. Het is geen bungalow denk ik nog. We zetten de spullen binnen en richten de boel even in. Vriend! heeft wel enorm zin in een wandeling!! Dus gaan we lekker Kerkrade verkennen. Op naar het centrum van Kerkrade. Dit is 40 minuten lopen dat gaan we dus maar niet doen. we lopen lekke zomaar wat rond. We komen leuke hondjes tegen en Vriend! ruikt op alle plekken en wordt overal besnoven. We maken een mooie wandeling van bijna anderhalf uur en komen weer aan in de zevende hemel.

Bier! het is tijd voor een pintje en daarvoor is de zevende hemel een prima plaats. Er komt nog een aardige man aan Die helemaal uit Friesland naar Kerkrade is gereden. We babbelen wat met deze man en de eigenaar “de Amsterdammer met inmiddels schoenen aan” Er wordt een prima biertje geschonken. Vriend! vindt het allemaal niet zo leuk maar ach. De wereld draait om de zon en niet om Vriend!.

Na een paar pinten en een gezellig gesprek gaan we lekker eten. Marja een sjasliek of zo met zonder paprika maar wel met besnij bonen brrrr en ik een heerlijke berg spareribs. Prima eten. En een leuke mevrouw voor de bediening. Het is een Egyptische mevrouw en ook nog de vrouw van de Amsterdamse meneer op sokken die volgens mij Frits heet.

De fotodag:

Na een gezellige avond aan de bar van Frits en een leuk gepresenteerd ontbijt is het toch echt tijd om in de auto te stappen en richting onze Belgische buren te rijden. Vriend!je voor in de auto in zijn mand wat hij niet wil omdat hij niet heeft gegeten van de zenuwen. Dus die stoppen we gauw in zijn bench achter de bestuurdersstoel.

We maken een paar leuke tussen stops om wat plaatjes te maken. Ik verbaas me dan altijd hoe dom de Belgische wegenaanleg is. Zeg ff een winkelcentrum aan een 80 km weg hoe maak je die bocht de weg op zonder iemand te raken.

Ach ja een betonijzeren vis met een buik vol plasticflessen op een verkeersplein is ook wel is leuk om te zien. Het symbool was was wel duidelijk! Het was wel leuk om even over na te denken en even naar te kijken of bij stil te staan. Met het Urbex gebeuren en die domme doos zijn we ooit is langs een stuwdam gereden. Toen geen idee.

We zijn er vandaag is lekker lang gaan kijken wat er te beleven is. Nou het is wel een behoorlijk diep ding. Jammer dat de uitstroommond momenteel niet in gebruikt is.Het was we grappig Marja zat een filmpje te maken van de bochtige wegen naar de dam toe en ze schrok zich te pletter toen we naast het stuwmeer reden en ineens was daar de diepte van de dam. We hebben er even een half uurtje lekker rond gekeken.

Na de stuwdam ervaring zijn we gaan zoeken naar een waterval vlak bij het Rienhardstein kasteel. ik heb nog nooit langs zulke diepe klippen op zulke smalle paadjes gelopen en ook zo lang!! Bizar. wat ik wel leuk vond om te zien was dat alle naaldbomen ongeacht hoe laag de grond is waar ze in staan dat alle toppen even hoog zijn. Dus toppen op 10 meter maar ook toppen op 40 meter. Het viel gewoon op.

De waterval bij het kasteel loopt geloof ik een beetje door het gehele gebied. Je hoort op het gehele wandelpad van 30 cm breed inclusief al die wortelellende overal kletteren. Als je je kan verstappen is hiet hier zo. Maar het was lekker weer en het is heerlijk om hier is rond te lopen. Ook onze kleine kanjer heeft het enorm maar zijn zin. het mannetje loopt zo lekker mee!!

We vinden een waterval maar die lijkt niet op wat ik gezien heb waarom in dit wou zien. Nee dit was het niet. Wel kijken nog is in Google maps en zie dat het nog slecht een paar honderd meter verder is. Daar is het, Ik zie een soort beek en denk ja dit is het en loop 40 meter ravijn in maar het is het niet, En we blijven maar water gekletter horen.

Ineens in de verte op een nog linker pad zien we het vallende water. Een smalle strrook water die zeker 30 meter naar beneden valt. We stonden nog heel hoog en zijn naar beneden gelopen. om dichter bij de waterval te komen. Dat is dus gelukt en met schoenen uit en broek op gerold door het water naar het water geweld. Het is een spectaculair gezicht maar koud brrr ook m’n arme tenen. Bij het teruglopen door het water zag ik gezellig allemaal kikkers voor mijn voeten zitten en zwemmen.

Na een uurtje vijf lopen zijn wij versleten en blijken we maar 5,5 km gelopen over de bospaadjes. Door de sloot naar de waterval en dan met natte voeten mń sokken en schoenen in. De afstand lijkt klein maar de manier van lopen was wel heel zwaar met al die takken en smalle padjes. Enne ook een heel eind omhoog gelopen. kortom een heerlijk dagje.

‘s Avonds lekker bij Frits en zijn Egyptische vrouw gegeten. Een prima tent die zevende hemel. Priema biertjes hebben ze er ook en ik geloof ook een heerlijk fruitig wijntje. Niet te laat naar bed en morgen weer naar huis.

Thuisgekomen hebben we 672 km gereden. Vandaar dat het ook beter is een twee nachtjes daar te blijven.

Gaan we meer doen.