Duinwandeling in de winter

Het is onwijs mooi weer voor de tijd van het jaar. Vorige week had het weerbericht code geel afgegeven voor de sneeuw en ook dat viel reuze mee. Van de vijf voorspelde centimeters viel er nog niet eens een centimeter ik denk niet eens een halve centimeter. Nou ja. Vandaag is het zonnig.

Vandaag is ook dan nummer zoveel van de Lockdown. Het enige wat je nog kunt doen is een wandeling maken. Zeker omdat vanavond er ook nog een avondklok komt en je daardoor ook geen visite meer kunt ontvangen of op visite gaan is het allemaal niet leuker. En nu met die avondklok is het volgens mij opslot.

Dus wij zijn vanmiddag met onze kleine Vriend! lekker richting de Savornin Lohmanlaan gereden hen hebben de Vriend!je uitgeladen en die deed een heerlijke eerste plas tegen het Laan van Poot bord. Omdat ik nu stilstond bij het bord heb ik ook gelezen wat of dat het is, nooit geweten maar Willem Poot (1857-1932) was een Jachtopziener, er is zelfs geen wiki van en dan wel een straatnaam nou nou.

We zijn lekker de duinen in gesjokt, Vriend! heeft zijn 2.512 plasjes gedaan en heeft heerlijk keutels op, lang leve de injecties voor hem. Je hebt nu met die lage zon een mooie gele gloed in de lucht hangen waardoor de duinen er erg mooi uitzien. Ook was er een lekkere heldere lucht, zeg maar het was voor mij lekker fotogeniek. We zijn naar een uitkijkpunt gelopen en vlak daarvoor vond Vriend! een enorme koeienvlaai. Die hij natuurlijk ook wou opeten en erdoorheen rollen is ook lekker.

Jaren geleden hebben we is van die grote mooie rode koeien daar zien lopen, ik denk in 2014 of zo en daarna hebben we die daar niet meer teruggezien. Maar omdat we heuveltje opliepen richting het uitkijkpuntje zagen we daarboven ook inderdaad een kudde van die koeien staan, liggen lopen weet ik het van alles. Wel is het de moeite waard om daar is heen te lopen. Je kunt mooi de skyline van Den Haag, Scheveningen en Hoek van Holland zien.

Nadat we van het uitzicht waren uitgenoten Zijn er lekker naar de koeien gelopen en we hebben daar onze ogen uitgekeken. Het was best druk met telefoon koeien fotografen daar. Eén zo’n dikke koe lage een beetje alleen en zichtbaar te genieten van het zonnetje of hij lag lekker te herkauwen als deze koeien dat ook doen dat weet ik niet. Hij of zei lag er echt bij van als jullie nou lekker daar liggen blijf ik hier en laat mee maar lekker met rust.

We zijn richting de volgende oprit naar het strand gelopen en zijn daar weer richting de Laan van Poot gelopen langs het secundaire pad in de duinen waar je dan bij een water win sloot terechtkomt waar ijsvogels moeten vliegen. Ik heb ze nog geroepen maar ze kwamen niet enne ik geloof niet dat ik ooit in de kou ga zitten om van die vogeltjes te fotograferen brrr.

Het was een lekkere wandeling, een beetje druk maar ach het was ook echt lekker weer. Op naar 21:00 uur en dan ben ik benieuwd hoe rustig het op straat is.