Druppeldag

Nadat ik mijn dagboekje van gister heb zitten tikken ben ik is serieus naar het druppel ding gaan kijken en tot mijn verbazing werkt het best goed en moet je wel wat instellingen doen en je moet niet je flitser en camera gaan proberen aan te sluiten het is een van de twee en ik moest wat tijdsinstellingen goed zetten.

Ik ben echt de hele dag bezig geweest met druppeltjes en heb zelfs met tethering die drupjes geschoten zodat ik ze gelijk op mijn PC heb staan. Ik heb ergens in 2014 bij Gevoelsfotografie ooit is een workshop druppels fotograferen gedaan en was benieuwd of ik het allemaal nog wit. Nou het valt tegen maar voor een keertje proberen is het prima gelukt. Kroontjes druppels in de lucht druppels die botsen en druppels die zielig alleen vallen.

Gelukkig heb ik haf Ali ooit leeg gekocht met allerlei hulpmiddelen om flitsers aan te sturen en om flitsers vast te maken aan tafels en op palen en dat kwam nu goed van pas. Ik heb ook nog allemaal gels liggen die kan ik ook is gaan gebruiken daarmee kon je volgens mij een zwarte achtergrond mee kleuren. Ik moet even kijken hoe dat ging. Vandaag lukt het niet echt om het water te kleuren.

Ook is het stof en rotzooi in het water een probleem om dit weer weg te halen is heel veel werk en volgens mij zie je het ook terug in deze foto’s. Het zijn niet de beste druppelfoto’s maar ik weet wel hoe mijn druppel ding werkt en dat was het doel voor vandaag. De volgende keer wordt het wel wat serieus met een echte achtergrond en zo. Ik moet ook nog wat verzinnen voor de gekrulde kabeltjes want dat is helemaal kut.

Volgende keer dus op de kleur en een mooie achtergrond. Misschien morgen. Voor vandaag vond ik het een geslaagd experiment.

Waardering: 5 uit 5.