Druppeldag 2

Doordat je eigenlijk niet naar buiten mag of het is beter dat je niet naar buiten gaat heb ik vandaag nog maar is de druppel set gepakt en ben ik weer lekker gaan zitten druppelen. Ik vind het best leuk vandaag donkere druppels en een andere keer druppels met een kleurtje in een witte bak of zo.

Maar voor nu ben ik is met de precisie van het apparaat aan de gang gegaan. Het valt me niet tegen. Een klein foutje is dat de eerste druppel, de belangrijkste, groter is dan de ingestelde waarde en dat komt omdat de nozzel zoals ze dit noemen. Verder is het druppel ding ongeveer op 5 milliseconde nauwkeurig. Ik kan een bijna gelijke foto reproduceren dus dat is op zicht best goed. Ik had het niet verwacht toen ik dit ding zag.

Ik moet nu is gaan kijken hoe het met melkachtige substanties moet en kleuren in witte vloeistof laten vallen. Een mooi vervolg project voor de komende tijd. Het is wel grappig dat het flitslicht in de druppeltjes gebroken wordt waardoor je een soort prisma effect krijgt in de foto’s.

Wat wel onhandig is aan dit ding is het kringel snoertje wat ik nog heb voor m’n oude camera. Ik hoop dat het nageleverde kabeltje een beetje handiger is. Ik moet nu steeds alles vastbinden vanwege dat kut kabeltje.

Ik vond het een leuk experiment vandaag en ga dit zeker uitrollen naar iets groters en voor later daar heb ik wel zin in. Het graapige van vandaag is dat met het proberen van de precisie van het druppel ding ik ook een filmpje heb gemaakt wat ween druppel doet. Dit is een filmpje van 200 milliseconden en oorspronkelijk 75 foto’s van ieder een eigen druppel.

Hieraan kon ik wel de precisie van het apparaat perfect uitproberen.

Wordt vervolgd…

Waardering: 5 uit 5.