De pier in verval.

Het is dit weekend na de drie stormen van vorige week ineens onwijs mooi weer, Dubbele cijfers zouden ze roepen op mijn favoriete radio station, maar die draaien ook pareltjes en denken nog steeds dat je hun nodig hebt. Het is prima weer.

We besluiten dat het zulk lekker weer is dat kleine Vriend!je maar naar het strand der stranden moet om lekker achter zijn balletje aan te hollen. Het is Scheveningen. Daar heb je strand. Vriend!je is al nerveus als ik mijn camera pak. Dan moet hij naar buiten dan moet hij leuke dingen doen en met de lift naar de auto, Eenmaal in de auto gaat hij in zijn mandje achter mijn stoel lekker slapen. Ik vind het altijd zo leuk, Een hond gaat leuke dingen doen hij heeft geen idee wat en hoe lang maar het is leuk en we gaan het doen heerlijk om ze te kunnen leven, Als je hem in zijn mandje laat liggen heeft hij ook een topdag maar met de auto en de camera op stap dat is nog veel leuker.

We tijden lekker naar Scheveningen en parkeren op een plek waar je zeker een heel uur mag parkeren. 100 meter ervoor zag ik een plek waar de meter pas om 1 uur inging en je mocht er twee uur staan grrr plekie is wel weg nu. Nou ja Vriend! kan toch maar een uurtje druk doen dus wat maakt het uit. We lopen langs het Scheveningse beelden aan zee museum langs die super grappige beelden richting de pier. Onderweg kom je dan nog even langs Legoland. Daar staat een levensgrote giraf van duplo buiten.

Eenmaal bij de pier zie je inderdaad dat het ding in verval is geraakt. Beton rot enne gebroken ijzer zie je overal uitsteken. Het is zonde maar ik denk dat er beter een nieuwe pier gemaakt kan worden en dan gelijk een meter of 500 de zee in of zo. Leuk met allerlei activiteiten misschien een onderwater in de Noordzee hokje tussen een school schollen of zoiets, mij lijkt het wel wat.

Vriend!je is lekker aan het spelen in het zand en met alle hondjes die hij tegen komt. We willen wel nog even wat eten maar met die parkeermeter in je nek is dit niet helemaal een leuk ding om te doen. We moeten snel terug een uur is zo voorbij, We lopen nog even langs horen zien en zwijgen, die hier aan de muur hangt, maar die is nu niet zo leuk als toen. Wat me wel opvalt is wat een achterlijke lantarenpalen er op die boulevard staan.

Goed we zijn terug bij de auto en rijden weer terug. Ineens zie ik vlak bij de Keizerstraat een mooi plekje waar we weer wat langer kunnen parkeren. En ik weet zeker dat je in de Keizerstraat een bak patat kunt krijgen. En ja op de hoek zit de patat keizer. Een shoarma tent die ook patatjes verkoopt. En het was een prima patatje. Mooie recente bij Google maps neergezet. We lopen lekker de Keizerstraat door en komen weer bij de boulevard. Vriend! komt onderweg nog een echt hele grote hond tegen. Eerst mot hij heel overspannen blaffen maar deze hond was zo cool.. Het zijn nu vrienden voor het leven, Het baasje een super coole gast en een levens echte Scheveninger moest enorm lachen toen ik zei dat hij niets op tafel kon laten staan omdat die hond met die lange staart alles eraf slaat.

Via een geinig steegje weer naar de auto gelopen en we zijn nog even naar mijn vader en moeder gereden. Handig die Tomtom die had een hele andere route dan ik maar wel een vlotten, Ik had hem niet verzonnen. Opa en Oma zagen er goed uit en volgens mij gaat het ook goed met ze, De Tv doet het de radio stond lekker langs de lijn af te spelen maar er was me dŕ toch een tering muziekje ineens.. brrr. Ik heb dat niet snel maar dit was verschrikkelijk,

Vriend heeft een lekker kaasje op en heeft zich prima gedragen maar is zichtbaar moe. Het is maar een klein hondje die na een uurtje lopen en spelen best moe is. Hij moet lekker naar huis lekker slapen en op het moment dat ik dit tik ligt hij strak naast me op de bank een beetje te dutten…