De overkant en Hertog Jan

Behalve dat ik wel is wat vaag lig te dromen slaap ik hier prima. Vanmorgen na een dutje van een uur of tien weer vrolijk wakker geworden. Vriend!je lag ook lekker tegen me aan lui te doen. Het wordt een koude dag en het regende vanmorgen hard. Langzaam zie je ook de rust op het park terug komen. Alle lang weekend holbewoners zijn weer aan het inpakken.

Wij doen vandaag lekker rustig aan de dag gaat ook vanzelf voorbij. We gaan eventjes een paar boodschapjes halen bij de Spar in Arcen. Daarna lopen we rustig eben voor Arcen en ik zet m´n 8mm lens op mijn camera om Arcen is vast te leggen door een deurspion. Nee valt wel mee maar het is is wat anders dan de standaard kiekjes. Lopend over de boulevard langs de Maas lopen we langs een pontje naar de overkant en zijn daar lekker opgestapt. Voor een euro met zń tweeën en de hond.

Het is een overtocht van net 3 minuten denk ik. We zijn vorig jaar al is hier aan de overkant geweest. Vriend! lag daar lekker door een koeienvlaai heen te rollen. Nu niet hoor. Wel lopen lekker een uurtje daar langs de Maas en met mijn supergroothoeklens schiet ik wat plaatjes van de overkant, de skyline van Arcen. Leuk.

Jammer er is hier wel een mooi meer waarin twee zwanen met hun nekken een hart maken. Ik heb de verkeerde lens erop zitten. Er liggen ook heel grappig twee koeien op hun gemak te herkauwen langs de rivier. Altijd een leuk gezicht die dikbillen op hun gemak. 

Vriend! wordt steeds lastiger, die heeft weer een eind gelopen en een overdosis ganzen delicatessen op. Lekker langs de weg terug wandelen is makkelijker met die goofy. Hij sjokt nu weer lekker mee. Langs de weg in het gras staat een Citroën geparkeerd. Een oud beestje maar ziet er prachtig uit. De mensen die we zagen zitten op een stoeltje in het gras horden er ook echt bij.

Op de terugweg gaat het wel weer een beetje harder regenen. Jammer maar het gaat ook wat harder regenen en dat in mijn verstje nou ja. Het is verder een prima wandeling geweest langs de Maas. Dit doen we niet iedere dag. De chauffeur van het personen pontje waas je met maximaal 12 mensen op mag ziet ons aankomen en wacht even op ons. Super aardig. Er is nog een meneer op de pont die vanalles over de Maas weet te vertellen. Leuk hoor. 

Een kleine 3 minuten later staan we weer in Arcen. Gauw naar de auto in die regen en weer naar onze hut. We lunchen daar en we gaan rustig aan doen. Marja zit te kleuren en ik bedenk ineens dat het wel handig is ale ik even naar de Mediamarkt in Venlo ga, die echte Samsung dingen laden je telefoon wel stukken beter op. Dus ook Marja heeft zo´n oplader nodig. 

De Mediamakrt in Venlo. Wat een drukte in die tent daar. Dat dorp is knettergek. Ze staan bij de betaalautomaat van de parkeergarage. Ik overweeg al om terug te rijden. Maar goed ik waag het er maar op. Grappig dat de ingang van deze Mediamarkt in de parkeergarage is. Het is best druk daar alleen bij de kassa niet, heel gek. Wel dansende Venloers bij de koptelefoons maar ze kopen geloof ik niet zoeveel.

Snel door Duitsland weer terug naar ons chalet. Het wordt steeds stiller daar. Ik zie van onze overburen een kar achter een Opel Agila hangen helemaal vol met spullen en in de Agila gaan vier volwassenen, twee honden en ik geloof een kind. Ik moest even glimlachen.

Marja zit te puzzelen en met een klein uurtje dan begint de Barbeque bij Hertog Jan. Gezellig. Wij rijden er rustig aan naar toe en we zijn de eerste. Al snel is het redelijk gevuld. Het is een hartelijk ontvangst daar door de bediening. Het eten is ook prima verzorgd. HEt is echt geel veel. Alleen die kommen vol met liters saus kan ik niet zo goed tegen. Op de een of andere manier vind ik dat ranzig.

We zitten verder lekker te eten en genieten van de mensen. Nadat we zijn uitgegeten nog een biertje en terug naar “huis’ Vriend! vindt het gek ik rechts en Marja links. Dit heeft hij nog niet gezien.

We moeten nog eventjes F1 kijken. Dit is weer een debacle. Dat Viaplay valt iedere 2 tellen uit. Al het gesteam in deze hut werkt prima behalve Viaplay maar die zeggen ongetwijfeld dat het aan alles behalve hun ligt. Ik ga denk ik mijn geld terug vragen.

En morgen wordt het beter weer.