Dag 3 al weer drie dagen onderweg

Wederom prima geslapen, volgens mijn horloge slaapscore 91! Thuis kom ik niet boven de 87 dus het zal wel rustig zijn hier. De stress meter ook die is de hele dag groen echt geweldig. Het zal allemaal wel met de weer goden van RTL en SBS te maken hebben. Die voorspelden voor vandaag weer zondvloed en allemaal regen en wolken en soms een streepje zon. SBS en RTL ik heb de parasol opgezet.

Vandaag is het al weer een maand geleden dat mijn vader is overleden. En krijg je altijd op de 23 van mei krijg je altijd eindelijk het salaris waar je je recht op heb.. mm jammer 1x per jaar. Nou ja we betalen er lekker de abonnementen van en gaan er nog wat leuke dingen mee doen.

Vandaag was wel weer een heerlijke dag. Vanmorgen eerst een heuvel op gewandeld en lekker rond gekeken. Ik was vergeten de stappen teller of het GPS ding aan te zetten maar ach op de terug weg was het 3 kilometer. We zijn na de wandeling nog even langs de camping hier op het park gelopen en Vriend! heeft zich even uitgesloofd in de regen slootjes. Lekker hollen en lekker plonzen. We hebben ook de weg naar de heuvel achter het park opgezocht. Ik denk dat we die wel hebben gevonden. Lekker door een modder pad en de Valkenburgse Geul loopt er ook leuk langs. Heerlijk… daar gaan we van de week even kijken.

Toen we terug kwamen bij onze hut hebben we gauw die natte hond en de camera shit in de auto gegooid en zijn we naar het Amerikaanse oorlog gesneuvelde kerkhof gereden. Vlak bij en interessant om is naar te kijken. Nog voordat we bij het parkeer terrein zijn heb ik al de aandacht van de lokale ME… Ik was drukker met de vlaggen dan met het verkeer. We komen op de parkeerplaats en zoeken een plekje.. druk druk druk.

Als we eindelijk een plekje hebben in het laatste vrije vakje dan klimmen we de auto uit en ik loop terug naar de plek waar ik aandacht vroeg. Phuu een hoop geschreeuw en een hoop gefluit, ik denk nog zie ik er zo goed uit, nee we begrepen de boodschap. Bij de hoofd commandant van het Amerikaanse leger komen. Die man sprak overigens voor een hooggeplaatste Amerikaanse leger commandant erg Limburgs maar voelde zich wel enorm iets in de functie van Generaal in een afgedankt golfkarretje. Ons hondje mag hier geen botten opgraven en MOET weg pffff.

Dus Marja in de auto en ik loop even kort een blokje en erna doen we dat andersom en laat ik Vriend!je luchten in de auto. Zo sneu met die blauwe lucht boven ons hoofd. Nou ja weten we ook weer als we hier ooit nog is heengaan gaat Vriend!je op ons huisje passen. Ik moet wel zeggen dat het een enorm indrukwekkend geheel is. Niet eens al die kruizen en dan ook nog met sterfdatum 3 mei 1945 of zoiets erop maar meer die enorme muren met al die namen van vermiste militairen er op.. Daar krijg je wel kippenvel van.

Het is inmiddels al weer middag en we rijden door Gulpen, langs een bier fabriek. Leuk even stoppen even eten. Nou Gulpen ik was er snel klaar mee geen parkeerplaats en alleen blauwe zone’s van twee uur om te parkeren. We hebben even de Gulpse rivier geflitst en zijn weer lekker verder gegaan. Dit dorpje vind ik druk en niet leuk.

Gister reden we in Schin op Geul al langs een leuk uitziende eettent. Maar wederom geen parkeerplek. Maar nu zijn we het dorp in gereden, De P achterna. Dit was niet zo’n goed idee. Op de weg naar benden vonden we naast De herbergier uit Schin op Geul een prachtige parkeer plaats en daar hebben we lekker gegeten.

Na de lunch om een uur of drie zijn we naar ons huisje gegaan en hebben daar de doomsdagen van de weergoden van RTL en SBS afgewacht. Inmiddels is het acht uur en ik ben rood als een kreeft van het lekkere zonnetje. Morgen zal er wel wat meer weer ellende zijn… op naar Arcen 2024 Grand Prestige bier inslaan voor in de bierkelder.