Costumes in Bruges 2020

Al weer voor de derde keer naar het Venetiaans carnaval of eigenlijk optocht in het Belgische pittoreske Brugge. Het was deze keer wel heel erg druk maar dat zal alles te maken hebben gehad met het enorm mooie weer.

Vorig jaar zijn we gevlucht voor het weer en het jaar ervaar genoten we van de eerste optocht om 10 uur ‘s morgens. ‘s Morgens is het wel een stuk beter om te fotograferen. het zal dan een stuk minder druk zijn dan om 2 uur in de middag.

Maar goed alle ongemakken op een stokje het zag er allemaal overweldigend en zeer kleurrijk uit. Het zijn een soort sprookjes per persoon ieder kostuum verteld zijn eigen verhaal waar je eigenlijk het verhaal wel achter zou willen kennen, ten miste ik wel. Onder een strak blauwe lucht kwamen de 35 deelnemers langs gelopen en namen vooral voor kinderen lekker de tijd zodat moeders een mooie foto van hun spruit kon maken.

De optocht past ook erg goed bij het straatbeeld van Brugge en op het grote mark plein. Het leuke vind ik die eau du cologne winkel van 4711 in een monumentaal pand dit moet een vermogen aan huur kosten dat kan niet anders maar zo te zien zit het er al jaren maar je moet dan best een paar flesjes 4711 per dag verkopen om te overleven.

Natuurlijk traditiegetrouw bij Jilles een prima hamburger zitten te verorberen en langs Middelburg zijn we rustig aan weer naar huis gereden het was een mooi en geslaagd dagje en een prima evenement om lekker te fotograferen.

Waardering: 3.5 uit 5.