Bollenstreek

Lekker op ons gemakkie gedaan, plasje, bakkie, boterhammetje smeren omdat je onderweg nog geen radijsje kunt kopen. Lekker een vers watertje mee en op naar de bollen. Ik ben er wel is met een Jezus gang doorheen gereden maar nog nooit gestopt.

Omdat het toch weer autoloze zondag is op zaterdag zal het in de bollenstreek ook wel lekker rustig zijn. Wij rijden via de benzine pomp die 1 cent duurder was dan op de hoek grrrr. richting de Rijksstraatweg van Wassenaar. We zitten op een gegeven moment allebei van hu dit heb ik nog nooit gezien. Een een of ander bergje met een uitkijkpost erop maar het leek oud, vaag.

Ergens rond Lisse ben ik expres verkeerd gereden en heb ik het circuit van Zandvoort als bestemming in de Tomtom van de auto gezet ik denk dan rijden we langs de bollen. Inderdaad maar ja dat heb ik dan weer zijn al die bollen hetzelfde we hebben hyacinten en tulpen.

Ook in de bollenstreek houd iedereen zich strikt aan de anderhalve meter afstand. hahaha nop ja sommige met een zakdoen voor d’r mond pff het lijkt wel een chemische oorlog hier, sukkels. Nou ja die bollen zijn wel leuk en kleurig maar wel een beetje allemaal hetzelfde. Dat heb ik sowieso met bloemetje, vlinders en vogels.

We karren op ons gemakkie door richting Zandvoort. Onderweg bij de zoveelste hyacinten kweker even gekeken hoe de duinen afgesloten zijn voor iedereen behalve race fietsen. Gelijk even een foto gemaakt van een eenzame gele ik denk gele narcis tussen de blauwe hyacinten. Natuurlijk hebben we daar ook lekker ons zelf meegenomen boterhammetje op gegeten met het uitzicht op een gesloten prima vreettent grrrr. Het was echt een dag om lekker in het zonnetje een lunch op een terras te pakken. Maar j.

Wel gek we rijden een keer of drie over het zelfde trein traject richting Zandvoort naast die treinbaan licht ook een een of andere vaart. Eenmaal in de buurt van Zandvoort is het ook ineens Zandvoort gewoon druk. Iedereen staat wel netjes anderhalve meter tegenover elkaar met het liefst de breedte van de stoep of het fietspad ertussen zodat als je er voorbij moet dat je de griep klodders als nog op je af gerocheld krijgt omdat we met z;n allen zo handig staan.

We werden halverwege de route naar het circuit van Zandvoort weer terug gesommeerd richting de andere kant dan de duinen. Dus hier eindigde ook ons leuke bollenvelden uitje van vandaag. Omgedraaid en weer richting huis. Wel gek heel 60 km en terug 71 km maar in ik geloof de helft van de tijd.

Eenmaal thuis krijgt Marja precies voor de deur van de garage telefoon en stapt de auto uit… Pakezel neemt die tassen met bollen en z’n camera’s en z’n tas en nog twee tassen wel mee. Oja m’n broek stond ook nog op de vreet haak dat was ik even vergeten dus die zakte onderweg nog af ook grrr.

Ik heb boven gekomen….

Waardering: 4.5 uit 5.