Bokkefort Houtwijk

Marja was even gaan sporten en ik was mijn dingetje aan het doen en dacht ik ga even de douche in en ga lekker even Vriend! een uurtje uitlaten. Zo gezegd en zo gedaan. Ik loop lekker in het zonnetje met een best gehoorzaam hondje achter me aan, nou op zijn manier gehoorzaam. Ik loop bij het zwanennest een de mega grote rabarber plant en dacht mm ik ga vandaag is wat bloemetjes en dingetjes in en rondom huis fotograferen.

Toen Marja terug kwam van het sporten hebben we even een boterhammetje gegeten en zijn we wederom met Vriend! naar het Bokkefortpark gelopen. Het is mooi weer en rondom onze flat waar men echt een schitterende tuin heeft aangelegd kan ik best is een mooi bloemetje vinden. Wel lopen lekker rondom de flat waar mooie blauw paarse bloemen staan en aan de kant van de pizzahut staan hele mooie vetplanten. Ik heb me uitgeleefd.

Verderop in het park weer bij het zwanennest, de zwanen waren overigens niet thuis heb ik de bloemen en planten gefotografeerd die ik op het oog had en zijn we verder gelopen naar het hunnenbed verderop in het park. Ik denk dat dit misschien wel de restanten zijn van een oud fort. Misschien het Bokkenfort wie zal het zeggen. Ik zal het is opzoeken in Wikepedia.

Vriend! vindt het allemaal reuzeleuk in de donkere wouden van het Bokkefortpark. Het is wel grappig dat dit direct achter ons huis ligt. Het is een mooi stukje groen midden in de stad en een verzamelplek van allemaal mensen die meestal hun hondje aan het uitlaten zijn. Ook loopt er een grote groep mensen die iets aan het zoeken zijn of een excursie volgen door het park. Ze lopen allemaal met hun telefoon voor hun neus. Zouden het Pokimongolen zijn? nee meer geitenwollen sokken zoekers.

Langzaam lopen we weer richting huis en Vriend! heeft dit snel in de gaten en weigert nog om verder te lopen. Hij gaat gewoon zitten en in het gras gaat hij liggen. Maar ja hij is niet zo groot en niet zwaar dus Marja pakt hem op en neemt hem mee. Onderweg maak ik nog wat foto’s van onder andere een bij en een soort wesp in een bloem. Het kan ook een bij zijn daarvoor ben ik niet helemaal natuurkundig aangelegd.

Het was een lekker wandelingetje en Vriend heeft vandaag geloof ik twee uur door het Bokkefortpark heen lopen te lopen en o wat krijgt die ene aandacht. Mensen denken allemaal nog steeds dat het een heel klein en jong hondje is maar hij is van de week al weer vier maanden. Oja woensdag weer naar school! Puppy cursus.

Waardering: 3.5 uit 5.