Boerenland Leidschendam

Doordat vandaag de boeren weer op hun trekkers richting de binnenstad van Den Haag zijn getrokken is voor mij tijd om is richting het boerenland te trekken. De zogenaamde wisselwerking zoals ik zo vaak heb moeten horen de afgelopen tijd.

Op het boerenland zijn natuurlijk allemaal aannemers bezig om het boerenland om te bouwen tot woonwijken. Maar dit is in de weilanden van Leidschendam zichtbaar even stil gelegd. Ik geloof met dezelfde reden als waarom die boeren met z’n allen boe zijn gaan roepen op het Koekamp in de grote stad Den Haag En waarom het Boekamp zou je zeggen… het Maliveld is net gezaaid en dan mag je er niet met je tractor overheen.

Maar goed ik heb lekker een uurtje foto’s gemaakt van mooie Nederlandse luchten en molens en weggetjes en weilanden en alles zag er heel vredig uit. Geen boeren en geen bouwvakkers. Wel koud. Ook leuk was de witte reiger die het nuttig vond om langs de sloot te gaan staan en die het niet leuk vond om op de foto te gaan maar hij had mooi pech hij staat er prima op. Ik had nog nooit zo’n gekke langnek van dichtbij gezien.

De omslag foto van dit berichtje is wel een leuke als je daarlangs rijdt is het net of er vier ganzen naast de weg staan maar die zijn dan de grond ingeslagen tot aan hun nek. Maar dat is alleen als je zonder bril of net als ik een vieze bril met minimaal 80 kilometer per uur langsrijdt. Als je stopt zie je wel dat het houten ganzen zijn.

Via Zoetermeer naar huis gereden. Was wel apart ik stond eigenlijk zonder er bij na te denken ineens naast de Intratuin in Zoetermeer. de keer ervoor was vorig jaar op 12 oktober. Nou ik reed een stuk prettiger Zoetermeer uit dan voorheen.

Morgen 20-02-2020 dan moet ik ook even wat gaan verzinnen en 22-02 2020 ook het zijn leuke data 02-02-2020 ben ik helaas een beetje vergeten.

Waardering: 3.5 uit 5.