Blijdorp met Marcel en familie

Naar de dierentuin. Sinds ik fotografeer is dat best een ding dat ik vaak bezoek. Ik ben vandaag met mijn collega Marcel en zijn familie naar dierenpark Blijdorp geweest. De schoondochter van Marcel is ook met fotografie bezig. Ik wil leuk dierentuin workshops gaan organiseren dus is dit een leuke gelegenheid om is te kijken waar ik tegenaan loop. Nou ik ben er achter gekomen dat je tegen heel vee problemen kunt aanlopen. Het instellen van een camera, lenzen die niet meewerken, de autostand. Ik denk dat dit soort workshops niet is om te doem met mensen die niet weten hoe hun camera werkt. Of juist wel maar dan alleen maar foto’s maken om te laten zien dat je vooral moet kijken. Dan is het misschien nog leuk om even de manier te vertellen om door tralies en glas te fotograferen.

Deze lange wandeling door de dierentuin was het wel enorm leuk dat de ijsberen voor de ruiten aan het zwemen waren. Het jonge olifantje was wel heel aandoenlijk, Het was een levendige dag in de dierentuin en ik heb een mooi leer momentje gehad en ben er van overtuigd dat je leuke workshops in de dierentuin kunt geven maar het is wel een dingetje hoe je dit moet aanpakken en dat iedereen er een leuke dag aan kan beleven. Weer kom ik uit op iets van een fotobespreking.

Wat ik ook nog weet is dat de vriendin van Marcel het in de haaienbak niet zo leuk vond, Die kreeg iets epileptisch van de irritante knipperende lampen daar en ik geloof dat het vertekenende glas al niet prettig was voor haar. Ook dit is iets om rekening mee te houden. Een andere uitdaging is vertellen dat een close-up van een haai echt heel moeilijk te maken is. Wat wel mooi is zijn de lichtstrepen in het water en met een enorm fish-eye objectief een mooie foto maken in de haaien tunnel.

tof genoeg om over na te denken en weer is in de praktijk te gaan proberen. Ook zo’n leuk ding is de beterweter met een betere camera dan de andere die dan gaat vertellen hoe goed of dat hij die foto’s met zijn camera maakt en vervolgens hoor je er nooit meer wat van.

Wat ik wel jammer vond is dat Sander binnenkort een High key en low key cursus zou gaan geven en de schoondochter van Marcel was helemaal blij dat ze daar als model kon staan maar helaas heb ik niet snel genoeg antwoord op gekregen.