Architectuur in Den Haag

Na project Loosduinen en Houtwijk kriebelt dit ook al heel lang in mijn buik. Imposante gebouwen fotograferen of zoals je wilt Architectuur fotografie. Ik ga me hierin is oriënteren hoe je deze gebouwen zo imposant mogelijk kunt vastleggen. Voor nu is dit de eerste keer en moet ik nog even mijn weg erin vinden. Daarnaast was het voor een zondag in januari wel erg druk op straat. Ik geloof dat iedereen door de bosjes is gaan lopen. Maar die bedachte route van Kijkduin, wat ik niet mooi vond, naar de van Alkemadelaan was één sliert van auto’s.

Vandaag ben ik dus eerst in Kijkduin gestopt, het nieuwe Kijkduin maar dit was niet zo als ik voor ogen had dus ben ik binnendoor naar de Van Alkemadelaan gereden en heb daar het Internationale gerechtshof gefotografeerd. Dit gebouw of deze gebouwen trekken aandacht doordat het hoofdgebouw is voorzien met beplanting aan de gevel en ene glazen dak.

Het beeld voor de deur van dit gerechtshof moet een zoutkristal voorstellen wat komt uit een traan of zoutwater. Het is een prachtig beeld en als je eromheen loopt heeft het vanuit iedere hoek een andere vorm. Ook de engelenvleugels zijn prachtig daar voor de deur.

Het tweede gebouw is heel ludiek dacht ik de Scheveningse gevangenis en dan de openstaande oude hoofdingang. Het is wel vlakbij elkaar. Dus als je bent veroordeeld kun je hup zo de gevangenis in dat kun je gewoon op je gemak lopen.

Na de gevangenis nog het nieuwe gebouw van het ministerie van defensie vast gelegd. Dit is een gebouw van de Frederica kazerne een heel kleurrijk gebouw maar niet om deze tijd van het jaar, helaas. Wel leuk is de uitstekende punt in het gebouw dat een hoek heeft van kleiner dan 90 graden wat een heel apart effect geeft.

Tot slot ben ik nog langs de glazen toren van de Europese Patent Organisatie kortweg EPO gereden. Dit is echt een muur van glas niet normaal. Dit is echt door al dat glas een architectonisch hoogstandje. Het is wel heel moeilijk om dit gebouw te fotograferen omdat het zo enorm hoog en breed is. Maar ik denk dat het wel aardig gelukt is.

Over een tijdje weer is een paar gebouwen bezoeken en vastleggen. In het langsrijden vast doe mooie beeldhoeken bedenken.