Arcen op een Paaseilend

Goede morgen Arcen was mijn eerste gedachte toen ik vanmorgen wakker werd. We hebben Vriend! in zijn mandje bij ons in de slaapkamer gezet en dat is ons en Vriend! ook er goed bevallen. Dus die kan deze week wel bij ons blijven slapen en misschien moeten we er voor thuis ook maar een oplossing voor vinden. Hier kan hij makkelijk tussen ons in slapen en nog op de grond ook en dat komt weer door die smalle bedjes die met een kier ertussen in de pietepeuterige slaapkamertjes staan.

Marja laat Vriend!je even uit voor een kort rondje, straks gaan we wel ergens heen dat hij langer buiten kan lopen. We hebben nog even het ontbijt op en toen kreeg ik het idee om is te proberen of Vriend! op dit park los kan lopen. Nou dat ging prima alleen die viespeuk stond weer wat op te vreten wat ze gister uit een put hebben staan te hengelen. De goorlap. Maar goed.

Vriend! is lekker los meegelopen naar de auto dat ging ook allemaal erg goed. We moeten nog even wat verzinnen om te gaan doen en ach wat maakt het ook allemaal uit we zien wel. Eerst even naar de Jumbo in Wanssum. Marja loopt de Jumbo in en ik ga met Vriend! een blokje lopen. We komen bij een drijvende brug in de Maas en daar durft hij echt niet overheen. Zo suf. Aan de overkant van de brug is een Jachten werf waar echt hele mooie schepen lagen. We zijn na een kort blokje weer naar de Jumbo gelopen.

Daar stond Marja al op ons te wachten en we zijn met z;n drieën even langs een oude silo fabriek gelopen en zagen in een zijstraat een vervallen huis, stal en manege. Toch maar even gekeken wat dit was. Het was rommel en een deel van het dak was ingestort. Niet dat ik zin had in Urbex maar als je het op je pad tegenkomt ach.

Hier in de buurt heb je zulke leuke verkeerspleintjes of rotondes Hier in Wanssum is een rotonde met een beeld van een Paaseiland erop. Erg leuk in erg indrukwekkend. Even een paar foto’s ervan geschoten en we zijn nog even naar het door aan de overkant van de Maas gereden, door een leuk dorpje een kabouterdorpje in een holle boom. Via Arcen centrum hebben we nog even bekeken of de Kasteeltuin open was dan kunnen we daar van de week even heen. Natuurlijk ben ik ook nog even onder de bierleiding van Hertog Jan gereden.

We hebben even de boodschappen thuis gebracht en zijn naar Venlo gegaan om even een lekker surinaams broodje te gaan eten. Op de telefoon van Marja staat dat het een drive-trough tent is maar het ligt in een straat waar geen verkeer kan of mag rijden, nou we zien wel. En inderdaad gewoon in een winkelstraat met wandel promenade. Dus auto in de parkeergarage en een broodje scoren. Omdat we niet 3 jaar geleden gereserveerd hebben is er natuurlijk geen zitplaats voor ons. Nou ja dan lekker met uitzicht op de Priemark langs de maas lunchen.

Wel een mooi beeld van Atlantis of een andere dondergod stond daar langs de oever van de rivier. Erg indrukwekkend. En we hebben er een lekker broodje zitten eten. We hopen op mooi weer. We willen vanmiddag lekker niet te veel doen en als het lukt lekker even buiten in het zonnetje zitten. Die schijnt zo af en toe dusss je weet nooit. We komen terug bij ons huisje en het begint uit het niets keihard te regenen. Kort maar echt hard.

Dan maar een koekje en een theetje. Maar eerst een bierworstje samen met kleine Vriend!je.. Hij geniet echt van zijn snoepie momentjes. Even mijn verhaaltje tikken en nog een theetje en ja we gaan toch maar even het eiland verkennen. O nee het park. We wandelen lekker een rondje op het park en het ziet er echt allemaal geweldig uit/ Wel leuk een dwergen golfbaan en een kinderboerderij met prachtige kippen en haantjes. Natuurlijk een vel gekleurde vogelspothut maar sommigen noemen dit ook een klim eiland voor kinderen. We hebben de lokale snack-bar ook gevonden… gelukkig enne de stroom mensen was al op gang.

Toen kwamen we bij het kunstmatig aangelegde standje aan met veiligheidsboeien enne Vriend!je was niet meer te houden. Die jongen moest even het water in. Oeps er staat een bord dat het niet mag…. verboden voor honden… maar ja z’n zakkie hebben we al weggegooid, 753 plasjes gedaan…. en niemand op het kunststrandje. Vriend!je plons maar raak… onze jongen was helemaal gelukkig. Lekker even het water in.

Helemaal nat lopen we langs de weg weer richting ons chalet en kleine Vriend! is zichtbaar blij maar moe. Terug in onze hut een pintje en gaan we lekker eten. Marja maakt in no time een complete Chinese maaltijd. Ik ben een beetje bang dat hallo Jumbo hier ook wat in de pap te brokkelen heeft maar goed. Het was lekker. Na het eten Vriend!je ook zijn bak met boontjes en brokken voor zijn neus gezet. Schromp en het is op en erna pas even proeven.. ach ja het is een hondje hij mag het.

Daarna even naar buiten en samen de visser plagen. Na de uitlaat is Vriend! op en ik ook. Biertje TV en dutten oja Vriend!je moet nog een keer naar buiten.. Nou ja komt goed.

Wordt vervolgd….

Morgen of Gister