Allemaal kleine dingetjes

Vandaag was het zulk slecht weer dat ik besloten had om maar is gewoon binnen te blijven behalve om die kleine gangster uit te laten dan. Ik liep ook al een tijdje met het idee in mijn hoofd om allemaal kleine dingetjes te gaan fotograferen en wat te proberen met flitsen vanuit allemaal gekke hoeken.

Om zoiets te beginnen is altijd lastig. Je weet niet precies wat je wilt en er zit wel een soort van blauwdruk in je hoofd maar die werkt weer niet of zo. Dus eerst een zwarte achtergrond verzonnen en de glimmende zwarte plaat gepoetst. Nou verassing daar blijft stof op zitten. Maar goed. Opzoek naar allemaal kleine dingetjes om te fotograferen.

Ik zat vanmorgen al een beetje wezenloos naar die domme cactus in deze kamer te kijken en dacht ineens hej als ik die nou is pak en probeer er een soort aura omheen te flitsen…Experiment één en het is grappig. Vriend! zag m’n camera en dacht gelijk heeeej we gaan leuke dingen doen. Maar voor hem helaas. Op Facebook en dergelijke heb ik wel is grappige foto’s met eieren en bestek gezien, Ook geprobeerd. Wederom stof enne bestek van een jaar of 30 oud is ook niet helemaal schade vrij. Maar ach het ziet er leuk uit.

Verder nog de bloemetjes closeup gefotografeerd met een flitsen aan de achterkant onderkant en weet ik het. Als het er maar een beetje anders uitziet. De bad eentjes zijn ook aan de beurt geweest en die zijn altijd erg dankbaar dat ze op de foto mogen. Ze zijn bij een stilleven uit de pot geklommen en de één volgt de ander.

Tja mijn middag was zo voorbij en ik heb weer wat experimenten gedaan die ik al een tijdje wilde doen. Maar dat stof op die plaat. Je kunt die ongeveer continu afstoffen. En op de foto’s zie je dit echt heel erg. Maar als ik de swiffer over die laat haal dan is het gelijk weer stoffig grrr.