Workshop mistfotografie

Iris is pas geopereerd. Zij kan hoor arm in principe geloof ik nog niet gebruiken. IK heb aan haar aangegeven dat ik het heel leuk zou vinden als zij met me mee zou gaat op deze workshop. Dit is een workshop gratis georganiseerd door Sander van Gevoelsfotografie. Sander noemt het zelf graag een foto wandeling maar hij weet altijd precies waar hij over praat en legt ook onder tussen van alles uit, dus ik noem het dan een workshop.

Ik sta geloof ik om half zes bij Iris voor de deur en Iris staat al vol trots buiten op mij te wachten. Dit waardeer ik enorm. De beloofde eierkoeken zijn bout gemaakt door Puk. Dus die gaan niet door. Nou ja jammer maar helaas. We rijden door een best mistig land richting de bossen in de buurt van Rhenen ik weet het niet meer maar het ios volgens mij een onderdeel van de Urtrechtse heuvelrug of de Veluwe. We staan daar met een mannetje of 15 en er zouden nog wat mensen komen maar die stonden bij een ander bos.

We lopen in de mist het bos in. Dat er echt heel spookachtig uitziet, eigenlijk best betoverend. En we luisteren aandachtig wat Sander te vertellen heeft. Het is leuk en vooral de druppels, de spinnenwebben en de paddenstoelen vind ik leuk om te fotograferen. Ook de bospaden vanuit een laag perspectief zijn erg mooi om te zien. De mist kun je in de diverse foto’s ook nog erg goed zien/ Die trok pas in het midden van de ochtend weer op.

Ik weet nog wel dat Sander op een gegeven moment een foto van een druppel maakte en dat daar mijn fototas als achtergrond voor werd gebruikt. Dit zijn nou van die dingen die ik nooit meer vergeet en die ik zelf inderdaad ook toepas om een mooiere foto te maken. Ik noem dit met niets een prachtige foto maken. Deze trip was volgens mij ook mijn eerst ervaring met mensen van een fotoclub, die liepen totaal uit de pas bemoeide zich niet met de groep en waren vooral met zichzelf bezig. Ik dacht nog na naar een ander bos. Dat mens was kruinen die naar elkaar keken aan het zoeken of zoiets. pfff

We hebben met z’n allen languit op ons buik gelegen om de mooise paddenstoelen foto’s te maken en ik denk dat die best gelukt zijn. Op een gegeven moment zei Sander tegen mij ik dacht even dat we de eerste gevoelsfotografie liefdes relatie hadden maar zo te zien valt dit wel mee en noemde Iris brutaal en dat ze dacht dat ze er daarmee wel kwam.

We hebben denk ik tot een uurtje of twaalf daar hebben rond gelopen en toen we de laatste druppel hebben gefotografeerd zijn we weer richting huis gereden. We zijn toen nog bij een wegrestaurant gesopt en hebben daar lekker even wat gegeten. Wel leuk nog even wat foto’s gemaakt van een brug over de weg met een mooi lijnenspel erin. Die brug moet je over om bij het restaurant te komen. Wat ik me wel daar in dat restaurant heb zitten afvragen of Iris altijd van die lage tuitjes aan heeft of dat dit een reden heeft… de toekomst heeft het allemaal uitgewezen. Ik heb die dag een reuze leuke en leerzame natuur, paddenstoelen, druppel en mist foto dag gehad. Jammer dat dit niet wat vaker is.