Paddenstoelen Overvoorde

Eind september, de dagen worden al merkbaar korter en het is behoorlijk vochtig op sommige dagen. Zo ook vandaag dus is het een leuk uitje zo vlak voor de vakantie om even in het Rijswijkse Park Overvoorde wat paddenstoelen te gaan fotograferen. Dit is denk ik iets wat eigenlijk iedere beginnende fotograaf graag doet en dan de hoop hebben dat je met jouw paddenstoelfoto de wereld kunt verbeteren.

Inmiddels weet ik wel beter. Maar het is een leuke bezigheid en je bent lekker buiten. Ik ben met deze sessie best wel druk bezig geweest om inderdaad de perfecte paddenstoelfoto te maken maar ik ben ook druk bezig geweest met het uitzoeken of het niet is leuk is om dit met een clubje mensen te gaan doen. Of als workshop in de toekomst. Ik weet dat ik druk ben geweest met verschillende diafragma instellingen om te kunnen laten zien wat die met de achtergrond doet.

Ik ben nog steeds van mening dat een geheel wazige achtergrond nou niet echt je foto er laat uitspringen maar een beetje een achtergrond waarvan je nog wel kan zien wat het is maar je onderwerp, de paddenstoel, is knal scherp is de foto een stuk interessanter. En dit zou ik nog steeds wel is willen uitdragen. Misschien komt het ooit nog is.

Verder zal ik ongetwijfeld op mijn buik en door de modder gegaan zijn om het perfecte plaatje te maken. Paddenstoelen zij n denk ik ook een beetje dingen waar je een verhaaltje bij zou kunnen bedenken en dan vooral als het van die boomstammen vol zijn met allemaal van die kleintjes. Ook is leuk om te doen.