40 jaar aan de Zaak

Een tijdje geleden stond er op de buurtsite een vraag van iemand die op haar jubileum feestje gefotografeerd wilde worden. Ik heb hierop geregeerd. Het is een etentje met ongeveer 40 mensen, collega’s die ook al heel lang met elkaar werken. 25 jaar is een beetje een gemiddelde vertelde zij.

Het etentje is pas over een tijdje. We hebben vooraf even afgesproken om elkaar vast is te leren kennen. Dat is altijd makkelijk en dan weet je wat je aan elkaar hebt. En je kunt eventjes een beetje afspreken wat er wordt verwacht. Ik vind dit altijd wel prettig. Voordat de dag daar was ben ik nog even langs die zaak gereden, Het is het Rosarium in het Westbroekpark. Vlak achter Madurodam.

Ik was een beetje benieuwd of er een beetje licht was in die tent, gelukkig wel en ik zou eventueel tegen het plafond kunnen flitsen. Gelukkig heb je een navigatie ding in de auto anders had ik het overigens nooit gevonden. Ik was er van overtuigd dat het bij Madurodam was of vlak ervoor maar niet erachter en er voorbij. Nou ja, gevonden en voorbereid.

Het is al snel weer 5 november. Gelukkig begint het etentje om 16:30 en dan is het al net niet meer lekker licht. IK was dis op tijd gegaan omdat het een mooie dag was, lekker zonnig en lange schaduwen. Leuk om de serie foto’s mee te beginnen. Ik kom ook tijdens de foto’s maken de andere jubilaris tegen en maak daar even een praatje mee.

Langzaam komen de mensen binnen gelopen. Een gezellig en bond stel mensen. Ik kan me wel voorstellen dat dit een hecht team is of dat dit verschillende teams zijn die samen werken. Eén vrouw verteld dat zij inmiddels 19 maanden thuis heeft gewerkt. Een ander is gewoon dagelijks op zijn werk geweest, die werkt bij de klanten service. En zo hoor je van alles.

Als we met z’n allen naar binnen lopen maak ik nog wat foto’s van het foutief scannen van de QR-code’s door de medewerker van het restaurant. En iedereen zoek zijn plekje en babbelt lekker door. Een gezellige bijeenkomst. De jubilaris krijgt een cadeau en houdt een korte toespraak en wenst iedereen een gezellige avond en een lekker hapje eten.

Het is eten met een tablet. Ik heb daar altijd een beetje moeite mee. Ik bestel iets en ik weet dan vervolgens niet meer wat ik heb besteld., Gelukkig zat er iemand naast me die dit feilloos uit dat ding kon halen. Gelukkig maar. Ik zat daar tussen ongeveer 35 vreemde mensen in heb ben maar gewoon wat foto’s gaan maken. Van de tafel, de kaart de mensen wat overzichten van de tafels en alle mensen.

Het was qua fotograferen een lastig iets. Het was buiten in het begin nog en beetje licht daardoor was buiten een blauwe zweem of binnen een oranje zweem. Natuurlijk was het ook donker waardoor er een hoop ruis in het zwart ontstond. Door een hoge ISO worden de foto’s wat waziger of wat meer ruis, je hebt en het zal niet perfect worden maar dat wist ik al. Maar dat ik niet lekker rondom de tafels kon lopen was wel jammer. Alles vanuit dezelfde richting fotograferen met tegenlicht of mijzelf in de ruiten… Hindernissen!!!

Ondertussen lopen de mensen lekker rond en genieten van een goed gesprek en het lekkere eten. De ene jubilaris bleef een beetje bij haar familie en de andere had het reuze naar haar zin bij het weerzien van haar collega’s Net vier zussen, heel leuk om te zien. Vier zussen en vier nationaliteiten. maar net een vierling. 35+ jaar samen gewerkt.

Het was een leuke avond. Ik heb snel de foto’s verwerkt en ze afgegeven. Op naar de volgende shoot. Ik heb er zin in.