Welkom

Als er nu aan mij opgedragen zou worden een serie van drie foto’s te maken voor bijvoorbeeld een examen voor de school voor fotografie zouden het de drie foto’s hieronder zijn. Dit is zo’n tekenend voor een serie foto’s die je niet snapt als je het verhaaltje bij de foto’s niet kent. Sterker nog je moet ook een beetje snappen dat een foto wat te vertellen heeft maar ook het verhaaltje er achter moet kennen,

In 2015 tot en met 2019 ben ik met een groep mensen gaan Urban exploren of kortweg Urbex of in gewoon Nederlands inbreken in een verlaten pand of complex en je noemt het een locatie. Kaarten voor dit soort locaties zijn gewoon te koop en zeker in België.

Voor deze locatie een oude staalfabriek in de buurt van Luik zie je echt dat men er alles aan doet om je buiten te houden en het niet de bedoeling is dat je dit gore en gevaarlijke terrein betreed. Op de tweede foto zie je een stoel staan aan de overkant van de treinbaan en ja dat was de ingang van deze locatie. Eigenlijk ben je debiel als je net voor een bocht een treinbaan over steekt. En de derde foto illustreert dat Team Urbex binnen is. Het enige wat ik niet had willen zien wat het gevaar was als er een trein langs zou rijden. En het was zo goor daarbinnen, overal ligt neergeslagen roestig ijzer.

Ik heb het gedaan en doe er verder niets meer mee en ben blij dat er verder nooit wat gebeurd is. Op de asbest kanker na maar dat hoor je pas na een jaar of 30!

Links

Alle plaatjes