Software

Vaak handige en (deels) gratis software om te downloaden of om online te gebruiken.

Design EVO

Online een mooi professioneel logo ontwerpen gratis en voor niets


Faststone

Met FastStone Image Viewer bekijk je afbeeldingen en voer je kleine bewerkingen uit. De software biedt naast een flinke hoeveelheid effecten een ontwerpstudio voor diapresentaties. Wat lijkt op een eenvoudige foto-verkenner blijkt vele malen uitgebreider. FastStone Image Viewer kent trucjes, waaronder een paar keileuke. Kies uit onder andere 92 randen, verbeter de kleuren van foto’s of reduceer de kleuren om bestanden kleiner te maken. Natuurlijk heeft FastStone Image Viewer ook een rode-ogen corrector in huis. LET oP er zijn verschillende nuttige programma’s te halen.


Foto bewerken

Online foto bewerken met onze krachtige en veelzijdige fotobewerkingstool. Het is snel, makkelijk, helemaal gratis – en je hoeft geen software te installeren!


Foto JET

Super handig online je foto’s. Soms best handig om even vlug een foto op bijvoorbeeld vakantie aan te passen.


Gimp

GIMP is al sinds 1995 het gratis alternatief voor Photoshop. De beeldbewerkingssoftware biedt grotendeels dezelfde functionaliteit als Photoshop, alleen in een minder strak jasje. Je moet GIMP dan ook niet zien als een kopie van Photoshop: als je het programma van Adobe gewend bent, heb je nog wel een kleine leercurve te gaan. GIMP is beschikbaar voor ieder besturingsprogramma.


Icons

Wij helpen u gratis pictogrammen voor uw web-projecten, apps, tijdschriften, affiches, reclame ontwerpen of je het wilt gebruiken … U kunt ze downloaden naar png-formaat svg, ico en icns.


Inktscape

Tekenen: het is het eerste waar je aan denkt bij uitingen van creativiteit. Van de vingerverf op het tafelkleed tot de designer op zijn high-end Wacom: het heeft iets magisch om wat er in je hoofd zit vertaald te zien in beeld. Op je computer doe je dat gratis met Inkscape. Net als Illustrator is Inkscape een vectorprogramma. In Inkscape werk je met SVG-bestanden, hoewel andere bestandsformaten (zoals de ai-bestanden van Illustrator) wel gelezen kunnen worden. Ook voor addons


Light PDF

Gebruiksvriendelijke alles-in-een online PDF-programma’s handig om te grote pdf’s te verkleinen.


Lightroom CC online

Achter je bureau of onderweg. Lightroom is de cloudgebaseerde service die alles biedt wat je nodig hebt om je foto’s te bewerken, te ordenen, op te slaan en te delen op elk apparaat.


Mind map

MindMeister is een online tool voor mind mappen, waarmee je je ideeën visueel kunt vastleggen, ontwikkelen en delen. Meer dan 6 miljoen mensen gebruiken nu al onze prijswinnende mind map bewerker om te brainstormen, aantekeningen te maken, projecten te planning en talloze andere creatieve opdrachten. MindMeister is volledig web gebaseerd. Dit betekent dat je niets moet downloaden of updaten! Of je nu met Windows, Mac OS of Linux werkt, je hebt altijd toegang tot je mind mappen rechtstreeks in de web-browser.


OCR 2 Edit

OCR2Edit – Extract text from scans, images and more. Series of OCR tools for advanced text recognition.

What’s OCR? Optical character recognition is used to identify letters, numbers or special characters in a scanned document or image. Using an OCR converter, you can extract the text from such files in order to change, alter, print or save it.

This Microsoft Word converter converts images or scans in one of the formats used by the word processing software Microsoft Word. This includes converting to DOC and converting to DOCX.


RAW Therapee

RawTherapee is een zeer uitgebreid gratis fotobewerkingsprogramma om RAW-opnames van fotocamera’s, maar ook jpeg en meer, te bewerken. RawTherapee is vergelijkbaar met bijvoorbeeld pakketten als Capture One en Lightroom


Scribus

InDesign is het programma waar foto’s, illustraties en tekst samenkomen in prachtige publicaties, klaar voor druk. Scribus doet dan ook, maar dan gratis. Scribus ondersteunt de meeste bestandsformaten voor afbeeldingen. Het alternatief voor InDesign kan ook overweg met vectoren, die je zelfs in Scribus nog kunt bewerken. Scribus is beschikbaar voor ieder besturingsprogramma.


Small PDF

Gebruiksvriendelijke alles-in-een online PDF-programma’s handig om te grote pdf’s te verkleinen.