Project Loosduinen 03 maart

Nadat Marja vorig jaar haar been had gebroken is mijn project, Project Loosduinen, om ongeveer twee maal per maand door de buurt heen te lopen een beetje in de vergetelheid geraakt. Dat was wel jammer na die enorme sneeuwbuien van 2021. Maar omdat het voorjaar en de zomer niet zo bijzonder zijn geweest heb ik er denk ook niet zo veel aandacht meer aan besteed.

Vandaag was het echte een mooie begin maart dag, strak blauwe lucht en zoals die sukkels op de radio altijd zo irritant zeggen de temperatuur is in de dubbele cijfers. Het was in Loosduinen 10,5 graden maar heerlijk in het zonnetje. Daardoor zat ik te denken en we moesten toch onze lieve Vriend!je uitlaten. En Vriend! wil altijd op zondag naar de konijntjes. Dus dan kunnen we in plaats van naar de konijntjes bij het ziekenhuis ook naar de konijntjes bij de kinderboerderij in Nieuw- Waldeck. Ook Loosduinen.

Als eerste moet ik wat kwijt over de eerste foto, het lag erbij als een opgraving van een kopje uit de Romeins tijd. Ik vond dit er zo grappig in de grond getrapt bij liggen. Ik zat te wachten op die vent met een stoffer en het Rembrandt renovatie team.

Lekker een uurtje door Nieuw-Waldeck wandelen is ook wel weer is leuk. Het King Olivier eiland is altijd wel iets aparts. Ik weet niet waarom, het zal door de paaltjes in het water komen waar je overheen kunt lopen naar de overkant. Of het komt door de oud- en nieuw fikkies die altijd daar zijn geweest. Ik weet het niet.

Ik moet wel zeggen dat dit stukje Loosduinen er behoorlijk op vooruit gegaan is. Ook waar wij gewoond hebben is wel wat beter er uit gaan zien al hoewel er wel weer allemaal glas op straat lag en het er vijandig aan voelt. Maar dat laatste kan ook aan mij liggen.

We hebben samen met kleine Vriend! lekker de kinderboerderij op stelten gezet. De Geitjes en de Scheitjes willen maar al te graag aan Vriend! snuffelen. En Vriend! vindt het prachtig die heeft me d’r een eng schel blafje daarzo. Bij de konijntjes wordt hij helemaal knettergek. De konijnen gaan lekker hollen en de veiligheid opzoeken als meneer de blaftekkel aangelopen komt. Jammer voor Vriend! maar hij mocht niet bij het gister geboren rode koeien kalfje. De moeder zou boos kunnen worden maar de Dikker rooie tante naast de moeder vond Vriend! wel erg gezellig maar toch even naar buiten kleine jongen.

Ook de waterkraan van Dunea was de pineut. Daar dreef een knijper in het water en ja die moet er even uit gehengeld worden. Vriend! is altijd lekker bezig. Zijn 50 plasjes en 2 mestbeurten knappen het groen op in de buurt. Verder was er wat storm schade en een lantarenpaal die was omgereden. Maar het zag er prima uit.

Ik moest ook nog even enorm lachen om vier honden achter een raam drie witte en een zwarte. Die bekeken alles wat langs kwam lopen. De buurt directie zeg maar. Geen geblaf toen Vriend! langsliep maar alleen controle. Erg goed van die diertjes.

Kortom het was een lekkere wandeling en we hebben ons heerlijk vermaakt. OP naar dag 10 van dit project.