Project Loosduinen 03 maart

Project Loosduinen is weer op volle gang. We zijn inmiddels weer in maart en ik ga het dit jaar afmaken en ik denk volgend jaar wat meer de diepte in.

Vaak loop ik naar mijn werk door het Bokkefortpark via de Van der Goeslaanwaar vroeger mijn school stond. Als ik door vorig jaar liep en eigenlijk dit jaar ook hoorde ik het geklepper van een ooievaarssnavel. Maar ik hoorde nooit een ooievaar, zo gek. Dus nog een tijdje gedacht dit benne de kraaien of die zwart witte dingen.. Lijsters geloof ik. Maar duiven had ik er zeker niet voor aangezien.

Doordat ik steeds langs hetzelfde loop kun je ook verschillen zoeken. Ik liep afgelopen zaterdag ochtend met onze kleine Vriend! door het park, zijn ochtend plantjes water geven momentje en ineen hoor ik dat geklepper van die klote ooievaar weer. Maar nu betrapte ik ineens een bont specht en zag ook zijn holletje in de boom. Ik ben even blijven kijken en ja hoor tikkie takkie met die pint snavel tegen de boom. Het is dus een leuk snel klein vogeltje. En zondag dus dag 10 van project Loosduinen is Marja mee gegaan en de 500 mm lens ook en zijn we spechten gaan zoeken. Bij boom vier van gister geen specht te bekennen maar later bij de vroegere Preva stichting huppa drie stuks!! Prima gelukt dus.

Vanmiddag hebben we Vriend!je mee genomen naar de Molen, althans Vriend!je liep voorop naar de molen en we hebben daar een mooie serie geschoten. Een Nijlganzen paar met al drie jongen. Een beeld omgegooid in een grasveld. Zonde een mooi brons beeld. O en langs de gouden straattegel gelopen.

Meneer Krekt de goedkope benzine en banden leverancier is ook duur met benzine pff 240,9 Vriend!je wijst ondertussen lekker de weg naar de molen. Hij weet precies waar het is. We lopen rustig ons rondje en klikken er op los. Marja is natuurlijk bezig met haar lijntjes tekeningen en de Abdijkerk en de Willem 3 staat zijn daar perfect voor. We klikken er op los om dit voor haar mee te nemen en dat ze in perspectief kan leren schetsen.

Onderweg komen we nog wel een hoop stormschade tegen. Dit is best wel heftig geweest. Bij de Abdijkerk lagen nog de restanten van een rotte boom, in een tuin lag nog een rotte Berk, een paar schuttingen om kwamen we tegen en de Abdijkerk blijkt ook afgesloten te zijn geweest tijdens de februari stormen.

Na en uurtje lopen wordt Vriend! moe en die gaat rustig meelopen. Onderweg gaat de telefoon voor de privé lessen voor onze jongen in de sportschool voor hondjes in het park bij het ziekenhuis. Wat mij verder opviel is dat de bloemen uit de grond schieten en de struiken al helemaal op kleur zijn maar de bomen nog niet. Ik hoop dat dit in deze serie foto’s te zien is.

Volgende keer is het denk ik al april of bijna april….