Mooi weer dus Project Loosduinen – november

Dus is het weer tijd voor mijn project Loosduinen. Eerst eventjes een korte uitleg wat dit allemaal wel niet inhoudt. Ik heb mijzelf voorgenomen om een jaar in Loosduinen vast te leggen. Iedere maand een keer of 3 a 4 door de buurt lopen met een camera op mijn bult. Maar om het spannend te maken de ik maar een paar maanden per jaar. Dus als het sneeuwt in februari (2021) dan staat februari vast. Dus het wordt een lang lopend project Ik heb inmiddels januari, februari, maart, oktober en november. Volgend jaar verder of er moet een witte kerst komen.

November is deze keer een maand van tegenstellingen. De 6e regenen en waaien. Er was niet veel te beleven, De week erop de 12e en de 13e was het stralend mooi weer. Achteraf geloof ik ook nog een graad of 18 ook dus heerlijk fotograferen.

Ik heb er deze gebruik van gemaakt at ons hondje een wandeling moest maken dus zaterdag de molen vn Loosduinen en zondag de kinderboerderij, alhoewel ik me afvraag of dat wel Loosduinen is. Maar ach het maakt deel uit van mijn omgeving en daar gat het om.

Ik was bij de molen enorm benieuwd hoe de zonneklok er bij stond. Helaas die stond in de schaduw en dan kun je niet kijken hoe laat het is op dat ding. Wel jammer met die enorm lange schaduwen op dit moment. Al lopende bedacht ik ook dat ik nog wel is een soort van maandkalender kan maken wat welke maand te fotograferen. Dat kam eigenlijk door die knal blauwe lucht en die mooie herfst bladeren ertegen.

Wel heel apart als je zo op je gemakkie buiten loopt en twee dagen achter elkaar hangt er een politie helikopter boven je hoofd. Het was net of ik gevolgd werd of eigenlijk zouden ze niet aan het kijken zijn wat kleine Vriend!je aan het uitspoken is… of hij niet toevallig een ganzen delicatesse aan het oppeuzelen is… we gaan het nooit weten.

Het was beide dagen goed toeven voor onze jongen uiten. Lekker rennen met andere hondjes, de baasjes zijn altijd een stuk vrolijker met mooi weer. zowel bij de molen als bij de vrijloopbaan bij het ziekenhuis was het lekker spelen voor hem.

Er reed heel onzeker een auto met Duitse kenteken richting de horror poller bij het ziekenhuis maar nee hij ging linksaf de woonwijk in dus geen lekkende radiateur. Ik geloof al 51 auto’s die erop geklapt zijn. Ik snap het niet zo goed dat dit steeds gebeurt en ok de oplossing is simpel. Een stoplicht neerzetten of de weg de garage in meer als doorgaande weg aangeven en de bussluis als doodlopende weg laten lijken.

Ik vind wel van deze plaatsjes van dit weekend de kleuren erg mooi. Ik denk dat dit project nu weer gaat slapen tot het voorjaar van 2023. Of er moet nog ineens iets zijn wat de moeite waard is om te fotograferen maar zoals het er nu nar uitziet valt dat wel mee.

Foto’s 12 november 2022

Foto’s 13 november 2022