Van oude KPN toren tot het World Trade Center

Een tijdje geleden ben ik is voor mijn werk in het World Trade Center geweest. Ik moest toen parkeren in de woonwijk achter het World Trade Center. Ik moest toen even een stukje lopen en zag wel allemaal leuke dingen. Het Bridge gebouw wat over de snelweg gebouwd is met allemaal verlichte lijntjes die ook in de ruiten spiegelen van het andere deel van het gebouw. De verhoogde trambaan is een mooi stukje architectuur,

Dus was het in het kader van de Architectuur in Den Haag en omstreken wel weer is tijd om dit architectonische hoogstandje is te fotograferen. Maar wat ziet die KPN toren er uit. Dit is straks ineens een bouwval, een Urbex locatie? wie weet maar het zal binnenkort wel worden gesloopt.

Verder ziet het er allemaal wel mooi uit. Wel weer gek dat hier jaren gebouwd is en dat er toch ook al gebouwen helemaal leeg staan. Maar dat zal allemaal wel een reden hebben maar wel gek dat verderop de hijskranen op zondag gewoon aan het werk zijn voor een nieuwe kantoor toren en dat hier een hele flat leeg staat.

Tot slot zijn we nog eventjes een rondje om het gebouw van het Ministerie van Sociale Zaken gelopen, tenminste zo hete dat, ik heb daar een jaar of dertig geleden gewerkt in de bouw. Maar nu heet het SoZa en is het een soort wonen, werken en parkeren iets geworden en ik denk dat er ook een handje asiel zoekers zitten. Ik vond het vroeger wel een enorm gebouw. Het was een verschrikkelijk gebouw om in te werken. Het is ook de reden geweest dat ik ooit ander werk ben gaan zoeken.

Het was een lekker wandelingetje alleen de route er naartoe met een afgesloten Utrechtsebaan viel wel een beetje tegen. Wel weer grappig was dat je nu een lege grote weg kon fotograferen vanuit de woonwijk waar we geparkeerd stonden.

Tot slot moet ik ook nog even kwijt dat ik met deze serie foto’s heb gekeken hoe ver je kunt gaan met de up-right functie van Lichtroom om de gebouwen rechtop te zetten. Dit gaat lang goed maar ineens is er te veel perspectieve vertekening en gaat het niet meer lukken. Conclusie dan is je foto mislukt of laat alles scheef en gebogen, het heeft ook wel iets.