28 januari 2020 bezoeker hieronder mijn fotografie avonturen, wandelingen en meer

Over mij


Hoi mijn naam is Danny de Jong fotografie is , mijn passie, mijn rust, mijn actie, mijn verslaving, mijn alles.

dannysfotos.nl
Foto door M. Frijters in 2016

Mij hele leven fotografeer ik al ik was de gek die met 10 fotorolletjes 3 weken op vakantie ging. Ik kon wel 360 foto’s maken dan. Ik heb na mijn Pentax spiegelreflex camera eigenlijk van fotograferen iets gemaakt van dat doe je. Het gezeur en gesleep met een tas met foto spullen was vervelend. Ik kocht wel een kartonnen doosje om een foto mee te maken. Je ziet toch wat het is en ik was minder hinderlijk aanwezig maar om nou te zeggen dat het mooi werd nee. Wel grappig ik heb ooit op een Grieskeiland met een kartonnen camera onderwater foto’s gemaakt. Het resultaat was verbluffend.

Ergens in 2014 kocht ik een Nikon Coolpix 520 omdat de vorige camera bij een zeer drukke security-check op het vliegveld van Corfu gevallen was. heb ik vol trots een Nikon D7100 gekocht omdat ik wel is echt wilde gaan leren fotograferen. Wat een verschil met fotograferen als je een beetje weet hoe het moet. Dus op naar allerlei evenementen en bezienswaardigheden. 

Van januari 2016 tot maart 2017 heb ik de eenjarige fotografie opleiding aan de School voor Fotografie in Breda gedaan en heb daar ook het bijbehorende diploma gehaald. Inmiddels heb ik behoorlijk wat opleiding genoten, opdrachten uitgevoerd, evenement gefotografeerd en op internationale galeries geëxposeerd

Inmiddels ben ik aan mijn tweede spiegelreflex camera toe. Dit is een professionele camera, lomp, groot en zwaar maar is daar in tegen snel, waterdicht, stoot en val bestendig en maakt zulke mooie foto’s. Om een indicatie te geven ik heb inmiddels 185.500 foto’s op mijn computer staan en ik wil op deze website wel een paar met de rest van de wereld delen.