Over mij

Hoi mijn naam is Danny de Jong fotografie is , mijn passie, mijn rust, mijn actie, mijn verslaving, mijn alles.

dannysfotos.nl
Foto door M. Frijters in 2016 tijdens een Urbex trip

Mijn hele leven fotografeer ik al ik was de gek die in de jaren 80 met 10 fotorolletjes 3 weken op vakantie ging. Ik kon wel 360 foto’s maken dan. Ik heb na mijn Pentax spiegelreflex camera eigenlijk van fotograferen iets gemaakt van dat doe je. en dat doe je altijd. Het gezeur en gesleep met een tas met foto spullen was wel vervelend en ik heb dir camera na een paar jaar weggedaan. Ik kocht wel een kartonnen doosje om een foto mee te maken. Je ziet toch wat het is en ik was minder hinderlijk aanwezig maar om nou te zeggen dat het mooi werd nee.

Wel grappig ik heb ooit op een Grieks eiland met een kartonnen camera onderwater foto’s gemaakt. Het resultaat was verbluffend. Dit is door de komst van de digitale compacte camera wel heel drastisch veranderd en zeker nu iedereen met een telefoon de foto van zijn leven aan het maken is. Ik herken mijzelf daarin als toen ik met m’n kartonnen doosje op pad was en ik nooit meer naar de resultaten keek en deed er ook niets meer mee. Dat is ook het grote verschil met een camera en een telefoon tegenwoordig.

Met een camera maak je een foto, je creëert een beeld. Met een telefoon neem je een plaatje.
Ergens in 2014 kocht ik een Nikon Coolpix 520 omdat deze camera bij een zeer drukke security-check op het vliegveld van Corfu is gevallen. Heb ik vol trots een Nikon D7100 gekocht omdat ik wel is echt wilde gaan leren fotograferen. Wat een verschil met fotograferen als je een beetje weet hoe het moet. Dus op naar allerlei evenementen en bezienswaardigheden. 

Van januari 2016 tot maart 2017 heb ik de eenjarige fotografie opleiding aan de School voor Fotografie in Breda gevolgd en heb daar ook het bijbehorende diploma gehaald. Inmiddels heb ik behoorlijk wat opleiding genoten, opdrachten uitgevoerd, evenement gefotografeerd en op internationale galeries geëxposeerd.

Inmiddels ben ik aan mijn tweede spiegelreflex camera toe. Dit is een professionele camera, lomp, groot en zwaar maar is daar in tegen snel, waterdicht, stoot en val bestendig en maakt zulke mooie foto’s. Om een indicatie te geven ik heb inmiddels 208.686 foto’s op mijn computer staan en ik wil op deze website wel een paar met de rest van de wereld delen.