Rook en druppels

De thuisopdracht van vorige week reflectie.

Ik merk met dit soort foto’s maken ondertussen wel dat ik er echt plezier in krijg en enorm mooie foto’s maak. Zoals die eendjes op die plank hout vind ik geweldig. Wat ik nog weet van de beoordeling van deze foto’s was dat de eentjes enorm geslaagd waren en ook al was de reflectie niet helemaal top het was een goede foto.

Rook en Druppels

Deze avond staat geheel in het teken van rook en Druppels iets waar ik echt nog nooit van gehoord heb. Het was volkomen nieuw voor mij en ik vond het allemaal leuk. Het is ook iets wat ik nog steeds doe. Inmiddels heb ik een druppelautomaat en kan ik om 1 ms nauwkeurig een druppel laten vallen.

Sander liet vooraf wat voorbeelden van Rook en druppels zien maar dit waren volgens mij foto’s van anderen en iets met botsende druppels. Inmiddels weet ik dat de kans dat je dit uit de hand fotografeert nagenoeg onmogelijk is. Maar goed de hoop bleef bestaan.

Jammer met die rook foto’s is dat gelijk je hele huis meurt naar de wierook en dat is minder fijn maar ach. Het zijn leuke technieken die je ook weer doet realiseren wat licht doet. Voor rook foto’s kun je gels voor je flitser houden en met druppel foto’s kun je een kleur flitsen in de achtergrond dan neemt het water die kleur over. Dit is erg leuk met verschillende kleuren in de achtergrond.

Een leuke en leerzame avond.