Natuurfotografie

Met nieuwe 70-300mm objectief ‘s morgens om 5 uur op om rond 6 uur ‘s morgens naar de Amsterdamse Waterleiding Duinen kortweg AWD te rijden. Ik heb er zoveel van gehoord en het lijkt me zo leuk en het was ook prachtig weer echt Nederlandse witte wolken luchten.

Als ik aankom is het nog donker en staan er nog wat mensen te wachten en niet veel later komt de leider Sander aangereden. Sander heeft al veel verteld over de AWD en het lijkt me super leuk. Het is nieuw en het voelt goed. Dat klopt ook we zijn best nog wel is naar de AWD geweest. Het is een uniek stukje Nederland waar je de hertjes zowat achter ja aan lopen en je mag zelf ook overal lopen.

Het is een lange wandeling van een uur of vier geworden en er schijnen daar ook heel mooie zonsopkomsten te zijn maar dat was deze keer niet. We hebben met de groep nog wat leuke tips gehad hoe je moet fotograferen in deze omstandigheden. Het is buiten en je loopt door water en zand maar ook door grasvelden en daarvoor moet je ook wel een beetje je spullen beschermen. Ik heb bijvoorbeeld geleerd neem niet te veel rommel mee. Tegenwoordig neem ik zeker niet zo veel meer mee dat gebruik ik toch nooit. Alleen altijd mijn schoonmaak setje mee en een extra accu.

We hebben een hoop hertjes gezien en een verdwaalde vos. In de verte hoorde je het circuit van Zandvoort daar reden motoren rond.

Het was een hele geslaagde Workshop of excursie en weer van alles ervan opgestoken. Hieronder de resultaten.