Macrofotografie

Vooraf aan les 2 wordt de thuisopdracht wordt besproken met als onderwerp fotografeer mensen.

De eerste foto is goed gelukt een oude geleefde man die voro vijf euro wel even wil poseren en de vrouwen op de rolschaatsen vonden het ook wel leuk om op de foto te gaan en de mevrouw met de telefoon heeft me denk ik nooit gezien.

Macrofotografie een aparte tak van sport in de fotografie.

Voordat de praktijk losbarst worden de diverse hulpmiddelen uitgebreid uitgelegd. Dit zijn natuurlijk de Macro objectieven, tussen ringen, omkeerring, voorzet lenzen en ringflitser. Van alle middelen zijn de objectieven natuurlijk het beste, deze zijn er immers speciaal voor gemaakt. Maar een tussenring setje kost €30,00 in China en een omkeerrin een euro of zo en dat terwijl een macro objectief ergens ronde de €500,00 begint.

Na alle theorie duiken we de tuin van Sander in en schieten er op los we doen allemaal maar wat maar met mijn tussenringen setje gaat het prima. Ik was tevreden met het resultaat en ben er thuis nog dagen en eigenlijk nog steeds mee bezig. Inmiddels gebruik ik voor macro foto’s wel steeds meer een flitser vanwege de enorm korte flits tijd van een ringfitser en daardoor krijg je aanmerkelijk scherpere foto’s.

MacroFotografie-workshop

De thuis opdracht voor deze les is reflectie de opdrachten worden al wat cryptisch.