Lightroom

Op vrijdagavond compleet met laptop naar het klaslokaal of de huiskamer van Sander en aan de slag met Lightroom. Ik was nog niet zo heel lang geleden begonnen met serieus fotograferen in april heb ik het certificaat van de Basiscursus binnen geharkt en zag tijdens de Basiscursus Sander alles zo handig doen met Lightroom dat het niet uit kon blijven dat ik dit ook ga gebruiken.

Dus op vrijdag avond de basis begrippen van Lightroom leren. Tijdens de Basiscursus was er al een hoop bewerking ter sprake gekomen waardoor dat niet echt meer de issu was. Het ging vooral om de Workflow om daar is de gedachte van iemand in te zien en ik moet zeggen ik denk dat ik 70% van Sander zijn workflow heb overgenomen of die sprak voor mij eigenlijk al voor zich.

Het enige wat ik niet heb overgenomen uit de Workflow van Sander is dta hij op een gegeven moment alle RAW foto’s weggooit en alleen het bewerkte eind resultaat bewaard.Ik heb dit ook een tijdje gedaan maar heb er spijt van het is, voor een klein stukje. zo gedaan maar ik bewaar nagenoeg alles. Ik geef de bewogen foto’s een X markering en die kunnen dan eventueel weg.

Het was een leerzame avond en ik heb er geen spijt van dat ik dit gedaan heb en ik ben in ieder geval met mijn Workflow de goede kant uit geschopt.

Lightroom-workshop