Flitsen

Het was een hele leuke Workshop helaas heb ik er geen foto’s van bewaard, het zal wel allemaal niet te veel voorgesteld hebben het was meer een Workshop over de werking van een flitser en de werking van licht. Sander weet dit altijd wel op een mooi manier uit te leggen. Ik weet nog wel dat ik er samen met Jeffrey was en die wil de heel graag een kaarsvlam met en klein flitsje fotograferen. Dit kan hij!

De gordijnen van de sluiter zijn besproken en de effecten van flitsen op het eerste of tweede gordijn. Eigenlijk moetje altijd op het tweede gordijn flitsen. Alhoewel ik met die druppels een paar jaar later toch maar op het eetste gordijn ben gaan flitsen omdat ik dan snelle flits. En als je in de milliseconden zit te neuzelen is dit wel noodzakelijk.

Het was een leuke workshop en het belangrijkste wat ik geleerd heb is de communicatie tussen flitser en camera en dat je flits compensatie van je camera los staat van de instellingen van je rapportage flitser. Ik weet inmiddels wel dat ik niet mister flitser ben ik houd mee rvan het licht wat er is. Helaas kan dit lang niet altijd. Voorbeeld met prima foto’s is m’n Chinese ringflitser voor de vlinders aan de Vliet met geweldige resultaten.

Flitsen is leuk maar het moet wel meerwaarde hebben is mijn devies.

FlitsWorkshop