Evenementenfotografie

Een paar dagen na mijn verjaardag met de gevoelsfotografen van de gevorderde cursus naar het Archeon om als afsluiting van deze cursus even te snuffelen aan de evenementen fotografie.

Het was mooi dag en natuurlijk moesten wij op de gebruikelijke Sander tijd beginnen en dat was weer erg vroeg en zeker als je de avond ervoor je verjaardag hebt gevierd. Maar goed het beloofd lekker weer te worden, we gaan er vol goede moet in. Sander legt zoals gebruikelijk voor af weer een en ander uit en verteld er ook bij dat hij deze keer wel een paar knallers van foto’s wil zie na afloop.

We gaan het park in. Eerst even wat foto’s van elkaar en wat uitleg over natuurlijk licht, Sander z’n ding en ook een beetje het mijn, waarna we dan mensen gaan fotograferen. Hier komt een dingetje dat je even aan de mensen moet vragen of ze wel op de foto willen. Ook al werken de mensen daar ze moeten niet verplicht op de foto en als je het netjes vraagt dan poseren ze ook voor je en dat is dan weer grappig.

We gaan in de loop van de dag wat baldadiger worden, ik heb als keizer Nero druiven liggen vreten in het solarium en de vrouw, ik weet haar naam niet meer, die huisarts is die ligt languit in het hooi op een hooizolder. Na nog wet ridder gevechten met ene ene Hugo gaan we naar het hoogtepunt van de dag: De gevechten in het colosseum. Dit was zo grappig Alle kinderen waren gedrild tot gladiator en moesten op het commando van een zogenaamd dronken Cesar de gevechten aan gaan. Het was een erg leuk schouwspel en toen ook een uitdaging omdat we ineens op sluitertijd voorkeuze moesten fotograferen en dat terwijl we de gehele cursussen en workshops bij Sander op Diafragma voorkeuze de voorkeur had.

Het was een geslaagde dag om nooit te vergeten, alleen jammer dat je die mensen nooit meer ziet en dat je ook hun foto’s niet meer ziet.. nou ja je kunt niet alles hebben.

Archeon