Dierentuinfotografie

Een nieuwe camera en een leuk uitje naar dierentuin Blijdorp met twee groepen gevoelsfotografen hier gaat er toch iets beginnen van ik wil meer.

Het was lekker weer deze zondag niet te koud en geen regen. We staan al vroeg te wachten voor de ingang van de dierentuin. Na een korte instructie van Sander gaan we op pad de dierentuin in om de geleerde kunsten in de praktijk te brengen. Als eerste komen we bij de prairie hondjes en daarvan moet ik wel zeggen dat deze kleine diertjes wel erg graag op de foto gaan. Met een zonnetje in hun rug poseren zij erg graag voor je. Hier komt natuurlijk het fenomeen diafragma en achtergrond aan bod om te laten zien wat je geleerd hebt. Verderop een fontein om te kijken of we het water konden bevriezen en konden laten bewegen door de sluitertijd aan te passen.

Onder de spoorbrug tussen het oude en nieuwe Blijdorp vergeet ik nooit meer daar ging imand model staan om verschillen in licht te laten zien en een stuk of 10 fotografen beginnen te klikken en te fotograferen. Er lopen mensen voorbij die voor de zekerheid ook maar een foto maakt e want je weet nooit wie of dat het is.

Het was een hele leuke ervaring en later zijn we nog vaak terug geweest naar Blijdorp om te fotograferen het blijft leuk en je wordt er ook steeds handiger in. Hieronder mij resultaten ik was er toen echt trots op….